Tanzania Flying Safari

Dette er en fantastisk reise på 8 dager og 7 netter med komfort og stil. Du vil bo på luksuriøse, femstjerners Elawana collection-lodger og fly mellom stedene i utrolig flotte propellfly med store og behagelige skinnseter. Du vil delta på safarier med unikt og spennende dyreliv i nasjonalparker som Tarangire, Serengeti og Ngorongorokrateret. Med spektakulære middager i tillegg, vil du få masse opplevelser som gir helt spesielle minner for livet.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Program

Dag 1: Velkommen til Tanzania!

Når du lander på Kilimanjaros internasjonale flyplass blir du hentet og kjørt til Arusha Coffe Lodge, der du blir ønsket velkommen av vår representant. Hotellet ligger rett ved foten av Mount Meru og er omkranset av vakre, grønne kaffebusker. Middag nytes på kvelden i lodgen.

Dag 2: Tarangire National Park

Etter en god frokost og et informasjonsmøte, går ferden først til en kaffeplantasje for å ta en titt på denne, etterfulgt av en utendørs lunsj i hagen på Arusha Coffe Lodge.
Etter lunsj kjører vi til Arusha flyplass for å fly i vårt luksuriøse propellfly til Kuro i Tarangire nasjonalpark. Vel fremme er tiden inne for den første ettermiddagssafarien. Etter å ha vært midt blant vakker natur og forhåpentligvis sett ”the big five”, går turen til Tarangire Tree Tops for innsjekking. Dere vil tilbringe 2 netter i spesielle hus som er bygd i trærne, med utsikt over marulatrær og baobabtrærnes vakre trekroner. Dere koser dere med en deilig middag om kvelden.

Dag 3: Tarangire National Park

Etter en god frokost starter en dag full av aktiviteter som safari, besøk i en Masailandsby, safari til fots, du vil nyte solen når den går ned i horisonten og til slutt en nattsafari. Både lunsj og middag vil bli servert på Tree Tops.

Tarangire har et fantastisk landskap prydet av baobabtrær og er et paradis for fugleelskere, siden dette er hjem for mange hekkende fuglearter. Her bor det også tusenvis av dyr som elefanter, store horder av bøfler og et ypperlig sted for å se leoparder, løver og andre savannedyr. Dette er den største konsentrasjonen av ville dyr utenfor Serengetis økosystem – rett og slett en gourmet matbuffet for rovdyr, spesielt på grunn av de mange antilopeartene.

Middagene på Treetops er alltid en utrolig fryd for smaksløkene, det samme gjelder måltider som tilbringes med masaiene under stjernene og dem som nytes på restaurant med utsikt over vannhullet og de gigantiske baobatrærne.

Dag 4: Ngorongoro National Park

Etter frokost kan du glede deg over en morgensafari gjennom Tarangire, mens duggen fremdeles ligger over savannen. Lunsj vil vi nyte på vei til flyet, som kjører oss videre til Manyara airstrip. Der blir dere tatt i mot og kjørt til The Manor at  Ngorongoro, hvor det passer å få servert afternoon tea. Her vil du bo to netter i luksuriøse rom. Lodgen The Manor ligger i nærheten av Ngorongorokrateret, med en praktfull utsikt over de omkringliggende kaffeplantasjene, som strekker seg langs den afrikanske horisonten.

Dag 5: Ngorongoro National Park

Denne dagen går turen i safarijeep ned i Ngorongorokrateret for å tilbringe en hel dag med å speide etter dyr. Lunsj i form av piknik blir servert helt i bunnen av krateret. Etter lunsj fortsetter dere å utforske området, før det bærer tilbake til lodgen for en cocktail og middag.

Ngorongorokrateret var en gang i tiden en gigantisk aktiv vulkan. Noen påstår at før den brøt ut, var den høyere enn Mount Kilimanjaro, som er det høyeste fjellet i Afrika. Krateret er hele 600 m dypt og fungerer som beskyttelse for de dyrene som lever der. Her finner man dyr som svarte neshorn, elefanter, løver og flamingoer. Man antar at det bor hele 25 000 pattedyr i krateret!

Dag 6: Lake Manyara National Park

Etter frokost har du mulighet til å utforske Lake Manyara National park, eller du kan bli igjen på lodgen for å bedrive andre aktiviteter. Du kan i så fall velge mellom ridning, sykling, en guidet tur på kaffeplantasje eller få en massasjebehandling og koble helt av. Etter lunsj blir dere kjørt til flyet som tar dere til Serengeti, en flyreise på ca 45 min. Vel fremme i Serengeti tilbringes ettermiddagen på safaritur og Serengeti Migration Camp er dagens siste destinasjon. Dere ankommer akkurat tidsnok til å få med den praktfulle solnedgangen. Her vil dere bo de to kommende nettene i utrolig herlige og luksuriøse safaritelt. Middag på campen om kvelden.

Dag 7: Serengeti National Park

Hele dagen skal tilbringes med å oppleve den fantastiske og verdenskjente nasjonalparken Serengeti. Dere vil nyte lunsj på savannen og på ettermiddagen få ennå flere inntrykk av de ville dyrene før dere er tilbake i lodgen for en cocktail og middag.

Serengeti National Park: Den store migrasjonen av ville dyr mellom Masai Mara i Kenya og Serengeti i Tanzania er et utrolig spektakulært syn. Faktorer som regn og beitemarker er avgjørende for tidspunktet dette finner sted. Det som er helt sikkert, er at når dette finner sted i Tanzania, så vil man på Serengeti Migrations Camp få se denne fantastiske forflytningen, siden campen har en perfekt beliggenhet.

Dag 8: Hjemreise

Dagen starter med en tidlig safari til fots for å utforske området ved Grumeti River. Deretter følger ytterligere en safaritur på veien til flyet som kjører dere til Arusha airport eller til Kilimanjaro airport.

Det er selvsagt mulig å forlenge reisen for å nyte litt sol og strandliv. Vi anbefaler noen netter på Zanzibar og da gjerne på Kilindi. Dette er et resort som ligger på den nordlige delen av øya med hvitkornet sandstrand som møter det turkis vannet i Det Indiske havet.

Resfakta Pris

Resfakta Pris

Pris fra 51 120 NOK per person i dobbeltrom

Dere har med profesjonelle sjåfører og guider på hele reisen og det benyttes enten Land Cruiser eller Land Rover.
Flyene dere blir transportert i fra sted til sted er Cessna Grand Caravan aircraft, førsteklasses propellfly med utrolig komfortable seter.

I prisen er følgende inkludert:

* Alle overnattinger i henhold til programmet på Elewanas femstjerners lodger og camps
* All inclusive – som omfatter alle måltider, drikke – også utvalgte alkoholholdige drikker, klesvask, aktiviteter og transportstrekninger
* Transport i 4-hjulsdrevne safaribiler med pop-up-roof og engelsktalende sjåfører/guider.
* Alle flyreiser i henhold til programmet med Sky Safari i komfortabelt fly

Dette kommer i tillegg til prisen:

* Fly tur/retur Tanzania. Vi bestiller gjerne flyet for deg til laveste pris.
* Inngangsbilletter til nasjonalparkene og til Ngorongorokrateret. For tiden ligger prisen for samtlige parker i programmet på USD 400 totalt NB: Dette var i feb 2014
* Aktiviteter utover dem som står i programmet.
* Visum til Tanzania USD 50 per person, som enkelt betales kontant i passkontrollen
* Turistskatt 1 USD i tillegg til skatt for infrastruktur USD 2 på Zanzibar
* Eventuell avreiseskatt fra Zanzibar, ca USD 48
* Driks
* Vaksinasjoner: Kontakt et vaksinasjonssenter i god tid før avreise for å sjekke hva slags vaksiner som til enhver tid anbefales
* Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Dette kan vi tilby våre gjester gjennom Gouda forsikringsselskap.

Vi tar forbehold om eventuell prisøkning på grunn av valutaendringer.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel