Sør-Afrika rundt: Krugerparken, Swaziland, St Lucia, Garden Route og Cape Town

Dette er en av våre mest populære Sør-Afrika-reiser på egen hånd, der du får oppleve de fleste høydepunktene som er å se i Sør-Afrika. Dere bor på to helt ulike safarilodger i ulike deler av Krugerparken der dere drar på safari i åpen jeep med guide. Ferden går videre langs den vakre veien Panorama Route, og dere kjører til Swaziland for overnatting og videre til det paradislignende St Lucia i KwaZulu Natal - for noen dager med sol og badeliv, natur og kultur. Senere går reisen via innenriksfly til Port Elizabeth, og dere kjører den vakre veien langs Det Indiske Hav, som kalles Garden Route til kosmopolitiske Cape Town med guidede utflukter. Bedre enn dette kan det ikke bli!

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Karta

 

Johannesburg-Durban (dag 1-12)

Port Elizabeth-Kapstaden (dag 12-21)

 

Program

Dag 1.
Krugerparken

Dere tar innenriksfly til Hoedspruit, som ligger på den vestre siden av Krugerparken. Her henter dere leiebilen og kjører til Hamilton Tent Camp, som er oppkalt etter Stephenson Hamilton, som etablerte den verdensberømte Kruger National Park. Hamiltons Tent Camp speiler et typisk safarieventyr fra tidlig på 1900-tallet, der eleganse og stil var et symbol for et luksuriøst bosted. Dette er en sann "out of Africa"- opplevelse. Her er helpensjon og to safariturer per dag inkludert i prisen.

Dag 2.
Krugerparken

Denne dagen drar dere på morgen- og ettermiddagssafari og dere nyter måltidene på lodgen.

Dag 3 – 5.
Krugerparken – Buhala Game Lodge

Etter en morgensafari og frokost, drar dere til et annet type bosted og lodge før safari i den sørlige delen av Krugerparken, men først skal dere kjøre den vakre veien Panorama Route, med høydepunkter som Blyde River Canyon med Bourke´s Luck Portholes, God´s Window og flere vakre fossefall. Dere kjører videre til Buhala Game Lodge. Denne lodgen ligger ca 10 minutter fra Malelane Gate – rett ved Crocodile River og dere kan sitte på verandaen og se hvordan dyrene kommer ned for å drikke vann i elven. Her får dere ytterligere tre herlige dager med safari. Her får dere helpensjon og dere drar på safari i åpen jeep med guide i Krugerparken.

Dag 6.
Swaziland

Tiden er inne for å forlate Krugerparken og kjøre videre til Swaziland. Her overnatter dere på Lugogo Sun, som ligger rett sør for hovedstaden Mbabane.

Dag 7-11.
St Lucia – KwaZulu Natal

Ferden går videre gjennom Swaziland og snart er dere i Sør-Afrika igjen og kjører til det lille lokalsamfunnet St Lucia - som er en del av St Lucia Wetland, som har skiftet navn til Simangaliso Wetland Park. St Lucia ligger rett ved Det Indiske Hav, sør for Mosambik og har et subtropisk klima. Dere bor 5 netter på eventyrlige Serene Estate, der dere virkelig blir tatt godt vare på av det hyggelige vertskapet. Her kan man velge mellom mange aktiviteter avhengig av årstid; Besøke en Zuluby, være med på nattsafari for å se kjempeskilpaddene legge egg på stranden, hval- og delfinssøking fra båt, båttur på deltaet for å se på det fantastiske fuglelivet og alle flodhestene og krokodillene. Her kan du også nyte sol og badeliv på hvite sandstrender, snorkle rundt vakre korallrev, dykking, turer til fots, hesteridning og dyphavsfiske. Lokalsamfunnet er svært hyggelig og har mange sjarmerende restauranter.

Dag 12.
Port Elizabeth

Dere forlater dette paradiset og kjører til Durban for å levere leiebilen og deretter ta et innenriksfly til Port Elizabeth. Her henter dere en ny leiebil og overnatter på Cape Flame Guest House i Port Elizabeth. Her kan man nyte livet langs strandpromenaden og hygge seg med en deilig middag.

Dag 13-14.
Plettenberg Bay

Etter frokost og utsjekking drar dere til Plettenberg og til området Crags. Her sjekker dere inn på Hog Hollow Country Lodge, det ideelle stedet for ren avkobling. Her er det tre lounger, der man kan slå seg ned for å nyte en god bok eller man kan nyte livet ved svømmebassenget. Ønsker du å være mer aktiv, kan man besøke Monkeyland - et fristed for aper der man spaserer rundt omkring med dem eller dra til Birds of Eden – et sted for fugler som flyr fritt. Du kan dra til Tenikwa og gå til fots med kattedyr. Eller du kan gå rundt med elefanter! Et annet alternativ er å ta en 3-timers båttur for å speide etter hvaler og delfiner.

Dag 15.
Robertson

Reisen fortsetter vestover og du passerer byene George og Mossel Bay, før du kommer til Robertson, der du overnatter. Ballindery Guest House er et veldig hyggelig Guest House, der vi også kan forhåndsbestille middag, dersom du ønsker det.

Dag 16.
Cape Town

Etter ca 3 timers kjøring på gode veier, er du fremme i Cape Town og leverer inn leiebilen. Bilen kan eventuelt hentes på hotellet for et lite gebyr til utleieselskapet. Dere bor fem netter i Cape Town på Romney Park, som ligger i Green Point.

Dag 17.
Cape Town

Formiddagen er fri for egne aktiviteter - men på ettermiddagen blir dere hentet på hotellet for en guidet byrundtur og et besøk på Table Mountain. Dere blir kjørt tilbake til hotellet etter turen.

Dag 18.
Cape Peninsula og Kapp Det Gode Håp-odden

Dere blir hentet på hotellet for en heldagstur med guide rundt Cape Peninsula og Kapp Det Gode Håp-odden. Dere får også se pingvinene i Boulders i tillegg til Kirstenbosch botaniske hage - som noen av høydepunktene. Dere blir kjørt tilbake til hotellet sent på ettermiddagen.

Dag 19.
Vinlandet

Denne dagen blir dere hentet påny for en guidet heldagstur til vindistriktene Stellenbosch, Franschhoek og Paarl. Det blir vinsmaking på flere sjarmerende vingårder. Dere blir kjørt tilbake til hotellet på ettermiddagen.

Dag 20.

Cape Town

Det er ingen aktiviteter på programmet denne dagen. Du kan spille golf, shoppe eller dykke med hvithvaler i bur – eller være med på mange andre aktiviteter. Vi bidrar gjerne med å bestille.

Resfakta Pris

Pris: 33 020 NOK per person i högsäsong (16 dec16-15 jan17)

Pris: 27 735 NOK per person i lågsäsong (maj-sep16)   

En reise i Sør-Afrika som gjøres på egen hånd, men hvor man har transport og guide tidvis inkludert og delvis kjører selv i leiebil. Avreise alle dager på året. 22 dager / 21 netter. Denne reisen har høy kvalitet, gjestene bor på bra innkvarteringssteder og får meget flotte opplevelser.

I prisen er følgende inkludert:

* 2 netter på Hamiltons Tented Camp med helpensjon og safari
* 3 netter på Buhala Lodge med helpensjon og safari
* 1 natt på Lugogo Sun med frokost
* 5 netter på Serene Estate med frokost
* 1 natt på Cape Flame Boutique Hotel med frokost
* 2 netter på Hog Hollow med frokost
* 1 natt på Ballindery Guest House med frokost
* 5 netter på Romney Park med frokost
• Transport fra flyplassen i Cape Town til hotellet
• Halvdags guidet byrundtur i Cape Town med besøk på Table Mountain eks. taubanen opp til toppen
• Heldagsutflukt med guide på Cape-halvøya eks. inngangsbillett til pingvinene i Boulders, ca 40 kr per person
• Heldagsutflukt med guide til vindistriktene Stellenbosch, Franschhoek og Paarl med vinsmaking
• Leiebil C-klasse WW Vivo eller lignende med aircondition, skadeforsikring, innbruddsforsikring og egenandelsdekning ved ulykke og frie mil. Leie først i 12 dager og deretter i 5 dager

Følgende er ikke inkludert i prisen:

• Flyreise tur/retur Sør-Afrika fra ca 9 500 kr per person
* Måltider og drikke på utfluktene
• Kontraktsgebyr ZAR 70, eventuell GPS, ZAR 85 per dag, énveisavgift ZAR 800 per leieforhold, eventuelt hentegebyr i Cape Town ZAR 550 som må betales der pluss bensin og eventuell veiavgift
* Eventuelle ekstra utflukter
• Driks til guider og til øvrig personale
* Avbestillings- og reiseforsikring

Tips!

Dersom dere ønsker å endre innkvarteringssteder i programmet, så er det enkelt å oppgradere til et mer luksuriøst bosted eller å endre til et rimeligere sted. Vi kan også endre type utflukter, legge til eller fjerne noen og også utvide reisens lengde, dersom dere ønsker dét. Dette må ansees å være et rent forslag til reise og vi skreddersyr turen fullstendig i henhold til dine ønsker!

Vi tar forbehold om prisjusteringer på grunn av valutaendringer

St. Lucia

St Lucia

EVENTYRLIGE ST LUCIA – PÅ VERDENSARVLISTEN SIDEN 1999

St Lucia har tatt tilbake sitt opprinnelige Zulunavn: Isimangaliso Wetlands Park

Helt siden vi for åtte år siden ”oppdaget” dette paradiset i den østre delen av Sør-Afrika, har tilstrømningen av tilreisende økt utrolig mye, men noe masseturisme kan det takk og lov aldri bli – dertil er området altfor følsomt. Vi er veldig stolte av å være ”ambassadører” for denne perlen, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I området er det ikke mindre enn fem økologiske soner med en harmonisk enhet av natur og dyreliv.

Dette er den ideelle feriedestinasjonen i Sør-Afrika, fordi alt – bortsett fra storbyliv, ligger etpar skritt unna; Ville dyr, natur, bading på vakre strender, snorkling & dykking, safari, sjarmerende restauranter og et fantastisk hyggelig guest house som innkvarteringssted. Dessuten er det tropisk klima hele året. Området er et reservat, som også er hjem for ‘‘The Big Five’’: Løve, bøffel, neshorn, leopard og elefant befinner seg i Sør-Afrikas eldste park, Hluhluwe, som ligger kun 45 minutters bilreise unna. Innenfor området er det mange hundre flodhester, flere hundre krokodiller, den største besetningen av leoparder i hele Sør-Afrika, mengder av fuglearter, blant annet den sørafrikanske havørnen, fiskeørn, kjempeskilpadder som årlig kommer for å legge egg og spermhvaler og delfiner som passerer her mellom juli og november.

Ingen drar herfra uten å være superfornøyd med sin reise i Sør-Afrika.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel