Ridning og safari i Sør-Afrika

Rideturer i fantastiske omgivelser med mange opplevelser

African Tours & Safaris tilbyr ridning i villmarken, i dalene, på slettene og i de majestetiske fjelltraktene i det sørafrikanske høylandet. Etter et par dagers ridning, venter fantastisk safari i Krugerparken i åpne firehjulsdrevne safarijeeper.

Denne reisen i Sør-Afrika retter seg mot erfarne ryttere, interessert i å oppleve Sør-Afrikas spektakulære natur og varierte landskap med hest og avslutte med et par dagers fantastisk safari i Krugerparken. Fjellområdene i Sør-Afrikas høyland er de mest romantiske stedene i landet. Det var her transportrytterne i tidenes morgen lagde stier og skapte en kultur, der menn jagde vilt fra hesteryggen - samtidig som de tilbrakte kveldene på jordet der de fortalte hverandre historier rundt leirbålet. Det var her det første, store nasjonale viltreservatet, Krugerparken, ble skapt. De første skogvokterne (rangers) var herdede menn som sloss mot løver med kniver, levde under primitive forhold og patruljerte et område så stort som Belgia, for å beskytte sine husdyr. Hva gullgruvearbeidere, transportryttere og skogvoktere i området hadde felles, var at de levde med hester - og nå har du mulighet til å se og oppleve dette drømmenes land slik de gjorde. Her finnes Sør-Afrikas eneste horder av villhester som har sprunget fritt her i over hundre år og stammer fra den tiden og disse menns hester.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Program

Dag 1.

Kaapsehoop Horse Trails Når flyet lander på Kruger Mpumalanga International Airport, Nelspruit blir dere møtt av vår representant og kjørt til  Kaapsehoop Horse Trails, som ligger ca 2 1/2 mil fra flyplassen. Deretter får dere møte hestene og deres guide. Du har en ypperlig mulighet til å bli kjent med din nye, firbente venn. Middag og overnatting på Kaapsehoop Horse Trails Guesthouse. 

Dag 2.

Wilderness Trails Etter frokost rir dere avgårde ut i villmarken utenfor Kaapsehoop, en gammel gruveby og Blue Swallow Reserve. Dere galopperer sammen med horder av de ville hestene som har holdt til omkring Kaapsehoopfjellene i mer enn hundre år. De kommer opprinnelig fra de hestene som gullgraverne hadde med seg. Dere nyter lunsj i villmarksleiren og på ettermiddagen går dere en tur til fots for å se de gamle gruvene og det magiske fossefallet, Ivy Falls, høyt over Barberton valley. Middagen blir servert over en sprakende ild under den afrikanske stjernehimmelen før dere går til sengs i komfortable telt i leiren.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3.

Drakensberg Etter en deilig frokost går ferden ut på en heldags ridetur langs de vakre fjellskråningene ved Drakensberg. Her ser dere flere villhester og får en fantastisk panoramautsikt over Barbertondalen, et område som sies å ha den eldste klippeformasjon i verden. Nå vil dere skimte Hazy Mountains i øst og får dermed det første glimtet av populære og verdenskjente Kruger National Park og en anelse om hva som venter dere. Dere nyter lunsj i form av en piknik, mens dere speider etter sjeldne, svarte leoparden. Her ser man ofte flere mindre dyr. Dere rir etterhvert tilbake til leiren. Om kvelden slapper dere av rundt leirbålet og en deilig middag blir servert.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4.

Krugerparken Etter frokost blir det en tidlig ridetur tilbake til Kaapsehoop Horse Trails, der dere kan nyte en varm dusj og hygge dere med lunsj. Tiden er inne for å sette seg i en åpen firehjulsdreven jeep og kjøre inn i Krugerparken. Dere starter umiddelbart å søke etter de eksotiske og spennende dyrene, inkludert ”The Big Five”; Løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel. Men Krugerparken huser imponerende mange flere arter. Ved solnedgang har dere kommet frem til hyggelige Hippo Hollow Country Estate, som ligger ved elvebredden til den mektige Sabie elven rett utenfor parken. Middag får dere servert på verandaen mens flodhestene beveger seg rett nedenfor rundt elven. Dere bor i komfortable hytter omkranset av et vakkert landskap.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5.

Kruger National Park Dere drar tidlig ut sammen med ranger, for å speide etter dyrene dere ikke så i parken dagen i forveien. Frokost nytes i den friske luften på et pikniksted i parken. Etter safarituren drar dere tilbake til Hippo Hollow for lunsj og avkobling. På ettermiddagen drar dere tilbake inn i Krugerparken for nok en safari. Middag og overnatting på Hippo Hollow Country Estate. Kanskje deltar dere på fest med de tradisjonelle shangaan-danserne til lyden av deres trommer. Dette gir den ekte Afrikafølelsen!

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6.

Safari Denne dagen byr på enda mer eventyr! Rangeren deres viser dere andre vesener i bushen, for eksempel de mindre kjente ”Little 5”; leopardskilpadde, dvergelefantmus, neshornbille, løvemaur og bøffelvever. Det er ikke noe program på ettermiddagen eller kvelden, så da kan dere finne på egne aktiviteter eller koble helt av i en av de rolige hagene rundt Hippo Hollow og nyte en eksotisk drink i baren før middag.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7.

jemreise Etter en tidlig morgensafari i Krugerparken, blir dere kjørt tilbake til Kruger Mpumalanga International Airport. Dere tar farvel med Afrika med bagasjen full av minner, opplevelser og fotografier.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Resfakta Pris

Pris: 16 280NOK per person, del i dobbeltrom eller i telt

Reisen starter hver mandag i Kaapsehoop dersom minst to personer har bestilt.

Vi hjelper dere gjerne også med et reisearrangement og bestillinger før og/eller etter reisen. Vi bestiller også fly, dersom dere ønsker det, til hyggelige avtalepriser. Dere kan for eksempel kombinere reisen med et besøk i Cape Town, Viktoriafallene Garden Route eller til et sted ved kysten for badeliv.

I prisen er følgende inkludert:

• Transport med privatsjåfør fra flyplassen til hotellet og tilbake igjen

• 1 natt på Kaapsehoop Horse Trails Guest House med middag

* 2 netter i telt på safari lodge med helpensjon

* Lån av hest og utstyr

* Erfaren guide på rideturene

* 3 netter Hippo Hollow Country Estate med helpensjon

* 4-dagers inngangsbillett i Krugerparken

* Safari med erfaren ranger i åpen jeep i Krugerparken i henhold til program

Følgende er ikke inkludert i prisen:

• Flyreise tur/retur Sør-Afrika, pris fra ca 9 000 kr per person

* Drikke

• Driks til guider og annet personale

* Avbestillings- og reiseforsikring

Viktig å vite

* Gjestene deler rom / telt på innkvarteringsstedene

* Guider, ranger og personale snakker engelsk 

* Den maksimale vekten til rytter skal ikke overstige 95 kg

* Ryttere må være erfarne og kunne ri, trave og også være komfortable i rask galopp

* Hestene er kryssavlede og de blir fordelt med tanke på rytterens kapasitet

 

Husk!

* Ridningstøy og safariklær for både varmt og kaldt vær

* Sovepose

* Sko, sandaler

* Badetøy

* Hatt / Cap

* Solkrem med høy faktor

* Kamera

* Lommelykt

* Ta kontakt med et vaksinasjonssenter god tid i forveien, for å høre hva du vil trenge av vaksiner!

Vi tar forbehold om prisjusteringer på grunn av valutaendringer

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel