Reiser till Zambia

Mosi-oa-Tunya – Victoriafallene er en naturopplevelse utenom det vanlige. Den dampende røyken ser man på flere kilometers avstand og en guidet tur tett på de mektige og verdens største fossefall gir en opplevelse for livet! Begge overnattingsstedene våre ligger ved Zambezielvens strand, som forøvrig er den eneste afrikanske elven som renner fra vest til øst i Det Indiske havet. Fra hotellene ser man enden/deler av fossen. En helikoptertur over disse fossefallene er noe man aldri vil glemme. Se vår egen film her på hjemmesiden!

Zambia og Viktoriafallene

Denne reisen er et forslag til hvordan man kan nyte noen fantastiske dager ved Viktoriafallene - i tillegg til å oppleve safari i Botswana. Territoriet Nord-Rhodesia ble administrert av Det Sørafrikanske kompaniet fra 1891, inntil det ble kolonisert av Storbritannia i 1923. I løpet av 1920- og 1930-tallet ble det utviklet gruvedrift ....Les mer »Fra og med 9 630,-

Elvecruise på Zambezi Queen

Zambezi Queen er et elegant og luksuriøst cruiseskip som beveger seg langs Chobe River – kun noen få kilometer fra der Botswana, Namibia, Zambia og Zimbabwe møtes. Fra en privat balkong eller fra dekk speider man etter alle de ville dyrene som rører seg i Chobe National Park. Under oppholdet på Zambezi Queen nyter ....Les mer »

Klima

Klima

Zambia har et subtropisk klima fordi landet ligger så høyt over havet. Regnperioden i landet er i oktober – april og da er været også på sitt varmeste. Det faller mest regn i de nordlige delene av landet. Det blir kaldere i tørkeperiodene fra mai til oktober.

 

 

Visum og vaksinasjoner

Visum og vaksinasjoner

Norske statsborgere trenger visum for å reise inn i Zambia. Det kan man ordne på Zambias flyplass ved ankomst for p.t. 50 USD.

Kontakt et vaksinasjonssenter i god til før avreise for å sjekke hva du trenger. Vaksiner både for malaria og gulfeber er antagelig nødvendig og for Hepatitt A og B blir vanligvis anbefalt. 

Nasjonalparker og reservat

Nasjonalparker og reservat

Victoriafallene

Ett av landets mest attraktive severdigheter er Victoriafallene / Mosi-oa-Tunya, et enormt fossefall som går nedover landegrensen mellom Zambia og Zimbabwe. Dette er verdens største med en bredde på nesten 2 km. Stedet er best å besøke fra mars til august når det er mest vann der. Mange tar også en dagstur over grensen til Zimbabwe for å se fallene fra en annen vinkel.

Kafue National Park

Kafue National Park ligger i den vestlige delen av Zambia og er den eldste og største nasjonalparken i landet og dekker et område på 22 400 km2. Til tross for størrelsen og beliggenheten – kun 2 timers kjøretur fra Livingstone – er parken ennå ikke særlig kjent, til tross for at den har mange ville dyr. Men er du ute etter å få sett ”the big five” i løpet av et døgn, er ikke dette stedet. Kafue huser flere arter av hovdyr enn noen annen park i de sørlige delene av Afrika. Her lever blant annet sjeldne arter antiloper. Parken er også kjent som stedet det er lett å møte leoparder. Man kan dra ut på nattsafari eller på safari med båt langs Kafueelven, der leopardene gjerne kommer i  de varmere månedene for å drikke. Noe annet som er unikt for Kafue, er at geparder – som kun lever på vestsiden av landet – stortrives i denne parken. Mange afrikanske villhunder lever også her i tillegg til mange andre vakre dyrearter.

Kasanka National Park

Kasanka er en av Zambias minste nasjonalparker på bare 450 km2, men her finner man mange innsjøer, elver, våtmarker, skoger, enger, laguner og et variert og unikt utvalg av dyr. Dette er en av landets mest pittoreske parker, med et enestående fugleliv. For ca 10 år siden var nasjonalparken i ferd med å bli nedlagt grunnet mye illegal rovjakt, men takket være David Lloyd og en bonde i området ble parken reddet og har med årene vokst og fått flere dyr. Her finner man nå elefant, flodhest, antilope, den sjeldne blå apen og mange fler.

Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.