Reiser till Mosambik

Mosambik, som grenser til Sør-Afrika i sør og i til Tanzania i nord, er en raskt voksende turistdestinasjon og ypperlig å kombinere med Sør-Afrika. I vest grenser landet til Krugerparken, og derfra tar det kun ca 2 1/2 timer å kjøre bil til hovedstaden Maputo. Etter årevis med borgekrig, er dette i dag et demokratisk land og er under sterk utvikling. Lokalbefolkningen er vennlige og tar imot alle reisende med stor og ekte glede.

Vi kaller disse reisene ”From City to Bush to Heaven” og de avsluttes med sol og badeliv på en av de eventyrlige øyene utenfor Mosambiks kyststripe. Øyene vi besøker ligger utenfor Maputo, hovedstaden i Mosambik, og litt nordover ute i Bazaruto-skjærgården. Denne øyverdenen er paradisisk; Uberørte, uoppdagede og helt utrolig vakre. Menneskene vi møter er vennlige og hjelpsomme. Forskjellen mellom øyene Inhaca og Bazaruto, er at Bazaruto er mer luksuriøs og mer privat.

Vi skreddersyr også reiser til andre badeparadis i Mosambik, som til for eksempel Tofu, Ponta Do Oro, Xai Xai, Vilanculos, Inhambane og Quirimbas-skjærgården.

Visum og vaksinasjoner

Visum og vaksinasjoner

Norske statsborgere trenger visum for å reise inn i Mosambik og dette bør man skaffe god tid i forveien. Kontakt Mosambiks ambassade i Stockholm for mer informasjon:

Embassy of the Republic of Mozambique

Sturegatan 46

Box 5801

102 48 Stockholm

Tel: +46-8-666 03 50

E-post: info@embassymozambique.se

http://www.embassymozambique.se/

Kontakt et vaksinasjonssenter i god til før avreise for å sjekke hva du trenger. Vaksiner både for malaria og gulfeber er antagelig nødvendig og for Hepatit A og B blir vanligvis anbefalt. 

Nasjonalparker og reservat

Nasjonalparker og reservat

Limpopo National Park

Limpopo National Park ligger i den sørlige delen av Mosambik og grenser til Krugerparken, som ligger på den andre siden av grensen til Sør-Afrika. Parken dekker et område på 1 million hektar. Parken består av fjell, elver, diker, sletter og trebevokst savanne. Parken byr på mange ulike områder med uberørt landskap. Som en hovedoppgave skulle parken bevare lokalsamfunnene, derfor ser vi også folk som ferdes rundt omkring i parken. Limpopo har ikke like mange ulike dyrearter som Krugerparken, men har mange pattedyr, mindre kattedyr og mange vakre fuglearter.

Gorongosa National Park

Gorongosa National Park ligger sentralt i Mosambik og dekker et område på 4 000 km2. Parken var tidligere en av Afrikas flotteste nasjonalparker med mange rovdyr og planteetere. Men etter at borgerkrigen startet på 1970-tallet og innbyggerne ble hardt rammet, ble parkens dyr i stedet mat for at lokalbefolkningen skulle overleve. Det har derfor tatt flere år å forsøke å få satt parken tilbake til dets opprinnelse med sine fantastiske dyr. Men de er på god vei for igjen å kunne kalle seg ”Stedet der Noahs forlot sin ark”. I dag har parken blant annet løve, elefant, flodhest, antilope og mange ulike fuglearter. Her trives også Afrikas største krokodille, nilkrokodillen. Ved å besøke nasjonalparken, bidrar vi også til lokale prosjekter som etablering av skole, planting av trær, et matprosjekt og å skape jobbmuligheter for lokalbefolkningen.

Niassa Reserve

Niassa reservatet dekker et område på 42 000 km2, og kan sammenlignes med Danmark i størrelse og har en av verdens største Miombotrelandskap. Reservatet er også dekket av savanne, våtmarker og skog. Her kan du møte løve, leopard, elefant, bøffel og de fleste planteetere som blant annet sebra og antilope. I tillegg til et stort antall av den afrikanske villhunden. Reservatet har som mål å ikke bli en vanlig park for safari, men satser i stedet på å bli en unik økoturisme-destinasjon. De ønsker at deres turister skal få oppleve et ekte Afrika.

Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.