Reiser til Tanzania og Zanzibar

Tanzania byr på førsteklasses safari med Serengeti og vulkankrateret Ngorongoro som de mest spektakulære stedene. Har du flaks og kommer hit på riktig tidspunkt på året, kan du også oppleve den store migrasjonen når flere hundre tusen dyr flytter over til Kenya for å finne mat og vann. Ved kysten ligger Zanzibar, også kalt krydderøya, med vidunderlige strender og Stone Town med sitt fargerike folkeliv.

Tanzania Flying Safari

Dette er en fantastisk reise på 8 dager og 7 netter med komfort og stil. Du vil bo på luksuriøse, femstjerners Elawana collection-lodger og fly mellom stedene i utrolig flotte propellfly med store og behagelige skinnseter. Du vil delta på safarier med unikt og spennende dyreliv i nasjonalparker som Tarangire, Serengeti og Ngorongorokrateret. ....Les mer »

Safari i Selous Game Reserve i Tanzania og strandliv på Zanzibar

Opplev sol og gå barbent på de herlige strendene på Zanzibar i tillegg til safari i Selous Game Reserve fra kun 13 555 NOK per person i 7 dager/6 netter. Se også vårt utvidede program for 10 dagar/9 netter og for 14 dagar/13 netter. Dette er for den som ønsker seg det autentiske Afrika! I Selous Game ....Les mer »

Det beste av Tanzania

Tanzania med fantastiske safariturer og strandliv på Zanzibar Tanzania kan aldri skuffe. Det er faktisk ikke mulig, med landets magiske storviltreservat - det uforglemmelige Serengeti, det store krateret Ngorongoro og ikke minst, Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Men her finnes faktisk ennå mer enn dette; Lange herlige strender, ....Les mer »

Kilimanjaro – Afrikas høyeste fjell!

Å bestige Afrikas høyeste fjell er en opplevelse man aldri vil glemme. Følelsen man får av å stå på toppen - temmelig utmattet og med en kropp som verker - er helt ubeskrivelig. Midt inne i vakker natur og med en vanvittig utsikt, stikker Kilimanjaro, 5.895 m.o.h., seg ut som det høyeste frittstående ....Les mer »

Klima

Klima

Landet ligger rett sør for ekvator og har 2 varme regnperioder, en kort fra november til begynnelsen av desember og en lengre periode i april til mai. Desember – mars og juni – oktober er litt kjøligere tørketider. Da er det enklere å komme rundt omkring ute i bushen og dette er de beste periodene for safari, med en temperatur på rundt 25-30 grader om dagen. I disse to tørkeperiodene får man dermed best utbytte av safari i Tanzania.

Visum og Vaksinering

Visum og Vaksinering

Norske statsborgere må ha visum for å komme inn i Tanzania. Du må også ha et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter planlagt hjemreise. Visum kan du enkelt få ved ankomst til landet og koster USD 50. Visum kan man også ordne før avreisen ved å søke visum gjennom den tanzanianske ambassaden i Stockholm. Normal saksbehandlingstid fra man sender søknaden sammen med passet og til man får tilbake passet, er på ca 2 uker. Sjekk www.tanemb.se

For å dra til Tanzania og Zanzibar trenger man ofte flere vaksiner, blant annet for gulfeber og Hepatitt A(B) og sikre seg mot diverse andre sykdommer.

Det er viktig å kontakte din fastlege eller et vaksinasjonssenter i god tid før avreisen! De vil gi korrekt og oppdatert informasjon om hvilke vaksiner man til enhver tid trenger.

Nasjonalparker og reservat

Nasjonalparker og reservat

Serengeti National Park

Serengeti består av store gressletter i sør, akasiesavanne i midten, savanne med trær i nord og savanner i vest som er omkranset av lave fjell. På mange steder ser man kopjes – ”øyer” av granitt i vakre formasjon, gjerne med noe vegetasjon i form av busker og kratt. Dette er populære steder for mange dyr – ikke minst slår de store kattedyrene seg ned på disse. I nord glir Serengeti sammen med Masai Mara som ligger i Kenya, men grensen mellom parkene er stengt for alle bortsett fra dyrene. Årlig finner den store migrasjonen mellom Serengeti og Masai Mara sted. Det meste av dyrelivet i Serengeti er stasjonært, men det er også horder av sebra og gnuer som i ulike faser i løpet av året med regn og tørke forflytter seg for å finne beite. Det dreier seg om ca én million gnuer og hundrevis av sebraer som migrerer og legger lange avstander bak seg. De pleier å vandre over til Kenya i juni – juli for å komme tilbake til Serengeti i oktober - november og fortsetter ned mot de sørlige delene av Serengeti. Men dyrenes migrasjon er ikke alltid smertefri; ved Grumetielven befinner noen av verdens største krokodiller seg. De ligger og venter på sitt bytte og når hordene med dyr har klart å komme seg forbi krokodillene, ligger løvene og spaner etter sitt bytte på den andre siden av elven, så det er mange som blir ofre for rovdyrene.

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area er et stort, vernet område nord i Tanzania, som ligger mellom Serengeti NP og Great Rift Valley. Det er ingen vanlig nasjonalpark, men et vernet naturområde, som har litt andre regler. Her får for eksempel Masaiene bo og holde husdyr på tradisjonell måte, noe som ikke er tillatt i en nasjonalpark.
Området er fullt av krater, innsjøer og en aktiv vulkan, Oldoinyo Lengai, som fremdeles får utbrudd med jevne mellomrom.  Det som er mest kjent i området er Ngorongorokrateret, også kalt Africa´s Eden. Dette er et krater som oppstod etter et gammelt vulkanutbrudd. 600 meter nede i krateret lever mange ulike dyrearter. Her kan du se ”the big five”. Som er:Elefant, bøffel, løve, geopard og neshorn og mange ulike fuglearter som sirkulerer rundt innsjøene innenfor kraterets vegger. Her vandrer det ca 20 svarte neshorn og dette gir deg den beste muligheten i nordlige Tanzania til å se dem. Vest i Ngorongoro har man funnet fossiler etter menneskets forfedre i lag av lava. Mange stopper derfor mellom Serengeti og Ngorongorokrateret for å besøke museet som viser disse funnene.

Tarangire National Park

Tarangire National Park nord i Tanzania er elefantenes og baobabtrærnes park, der man spesielt én gang i året (når det er høst i Norge) kan se store mengder dyr. Med et areal på 2 600 km2 består parken av gressavanne, savanne med trær, våtmarker og palmeskog og et betydelig antall vakre Baobabtrær. Tarangireelven, som renner gjennom parken og ut i Lake Burungi rett utenfor parkgrensen, ansees å være parkens livsnerve. Tarangire har et rikt dyreliv med utallige elefanter, gnuer og sebraer. De dyrene som ikke migrerer men holder seg i parken, er blant annet afrikansk bøffel, sjiraff, impala, vannbokk, bavian, grønn marekatt og rovdyr.
Siden Tarangire ligger langs veien til parkene Serengeti, Ngorongoro og Lake Manyara, pleier besøkende gjerne å legge turen innom alle disse.

Selous Game Reserve

Selous ligger i den sørøstlige delen av Tanzania og er Afrikas største park og som i stor utstrekning består av Miomboskog og åpne gressletter. Selous er ikke en nasjonalpark men et viltreservat, noe som innebærer at reglene for å verne naturen ikke er like streng.
Parken er stor men ikke like mye besøkt som de andre, fordi det kun er området nord for Rufijielven som er åpen for safariturister - mens den sørlige delen av parken tillater blant annet jakt og fiske. I tillegg til mange elefanter, finner man blant annet den store kuantilopen, afrikansk bøffel, sabelantilope, større kudu, løve, hyene og struts i tillegg til et stort fugleliv her. Som ett av de få stedene i Øst-Afrika, kan du også møte den afrikanske villhunden her.

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligger i Nord-Tanzania og har ikke den savannen som mange andre nasjonalparker i landet har, men er derimot i hovedsak dekket av trær. Siden den ligger i nærheten av Ngororngoro og Serengeti, er det ypperlig å kombinere disse besøkene for å oppleve og se så mye som mulig.
Parken har en fantastisk natur med et rikt fugleliv, elefanter, bavianer og en hel del ulike planteetende dyr. Kattedyr kan man også møte, men de er vanskelig å finne på grunn av de tette skogene. Drar man utover mot den litt mer glisne skogen, ser man blant annet sjiraffer, sebra, løve og bøffel. Løvene i parken har en sjelden vane med å klatre i trærne og ligge og slappe av på grenene som leoparder. Selve innsjøen Manyara ligger inne i nasjonalparken og er en sodasjø (sjø med saltvann). Her sirkulerer det mange ulike fuglearter – ikke minst majestetiske flamingoer.

Killimanjaro National Park

Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell, 5 895 meter høyt. Kilimanjaro National park omfatter fjellet fra 2 700 meters høyde og oppover. Fjellet er en døende vulkan med de tre toppene Kibo, Mawenzi og Shira. Helt nede ved det åpne landskapet omkring fjellet, er det tett fjellskog der det ferdes mye antiloper. Deretter er det et åpent dalstrøk hvor det vokser kjempevekster, fulgt av alpin ørken og til slutt isbreer.
Fjellet kan bestiges på minst 5 dager og det kan også amatører mestre. Mange som er på safari i Tanzania eller i Kenya pleier å forsøke å bestige fjellet.

Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.