Reiser til Sør-Afrika

Sør-Afrika er landet som tilbyr det meste av det beste. Her finner du hele verden i ett land.
Du møter øde, hvite strender ved et innbydende hav, et stort og mangfoldig fugle- og dyreliv, store halvørkenområder, spektakulære fjellområder, vindrueplantasjer, fossefall, regnskoger, elver og en fantastisk flora – Sør-Afrika har noe for alle.

Ønsker du å sole deg på stranden, shoppe, dykke, gå turer til fots i de mektige Drakensfjellene, hoppe i fallskjerm eller rappellere utfor et fjell, svinge deg gjennom skogen, speide etter ”The Big Five” på safari, møte ulike kulturer, nyte gourmetmat, smake noen av verdens beste viner – da er Sør-Afrika landet du skal oppleve. Og hele tiden er man omgitt av sjenerøse og vennlige mennesker. En fordel er også at du slipper jetlag ved reise til Sør-Afrika. Når vi har sommertid, er det ingen tidsforskjell. Når vi har vintertid, ligger de kun én time foran oss.

Sør-Afrika har 11 offisielle språk – men engelsk fungerer bra nesten overalt. Landet har 48 millioner innbyggere.

Den store rundreisen i Sør-Afrika

En komplett og prisgunstig reise med skandinavisktalende guide Sør-Afrika gir alle tilreisende en opplevelse for livet, i et land fylt av kontraster og praktfull natur. Vår rundreise omfatter det aller beste Sør-Afrika byr på; Uforglemmelige safariopplevelser, vakker natur, eventyrlige strender, herlige vingårdsopplevelser ....Les mer »

Cape Town, Garden Route og Safari – Sør-Afrika i et nøtteskall

Cape Town, Garden Route og Safari - En klassisk reise til Sør-Afrika som fascinerer og tiltrekker seg alle typer personer, uavhengig av interesser forøvrig! Vi starter i magiske Cape Town, drar videre til vindistriktene og avslutter med safari i villmarken. Underveis går ferden langs Garden Route, hvor man nyter de praktfulle omgivelsene. ....Les mer »

Drømmereise: Sør-Afrika og Mosambik

Bedre enn dette kan knapt noen reise bli: Reis til Sør-Afrika og Cape Town med én dag i vindistriktet, dra på safari i Krugerparken i åpen jeep, nyt deilig mat og avslutt turen i paradiset White Pearl Resort i Mosambik – med soling, badeliv og avslapning. Her kan man blant annet snorkle og dykke. Dette er en perfekt ....Les mer »

Cape Town, Garden Route og Safari for familien

Den perfekte familiereisen! Dette er den helt ideelle reisen for familier med litt mindre barn. Mange safarilodger i Sør-Afrika sier nei til barn under 12 år, men på denne reisen er hele familien hjertelig velkommen overalt! Turen starter med noen dager i Cape Town, på et hotell med svømmebasseng. Deretter kjører ....Les mer »

Sør-Afrika rundt: Krugerparken, Swaziland, St Lucia, Garden Route og Cape Town

Dette er en av våre mest populære Sør-Afrika-reiser på egen hånd, der du får oppleve de fleste høydepunktene som er å se i Sør-Afrika. Dere bor på to helt ulike safarilodger i ulike deler av Krugerparken der dere drar på safari i åpen jeep med guide. Ferden går videre ....Les mer »

Makutsi Safari Springs

Mellom Drakensfjellene og Krugerparken i Sør-Afrika, ved Makutsielvens strand ligger lodgen Makutsi Safari Springs. Her bor dere midt i den afrikanske bushen i såkalte rondavels, små runde hus. Beliggenheten er helt fantastisk for den som virkelig setter pris på naturens mystikk og ro. Man bor blant palmer og akasietrær ....Les mer »Fra og med 10 100,-

Cape Town, Garden Route og Safari for familien

Den perfekte familiereisen! Dette er den helt ideelle reisen for familier med litt mindre barn. Mange safarilodger i Sør-Afrika sier nei til barn under 12 år, men på denne reisen er hele familien hjertelig velkommen overalt! Turen starter med noen dager i Cape Town, på et hotell med svømmebasseng. Deretter kjører ....Les mer »

Cape Town og Safari i Krugerparken

Opplev den kosmopolitiske Cape Town i kombinasjon med Krugerparken. Dette er to av de mest klassiske reisemålene i Sør-Afrika. Cape Town har en tilbakelent og avslappende atmosfære, spennende miljøer og praktfull utsikt. Tilreisende blir raskt henført av byens sjarm. Krugerparken er en nasjonalpark på 2 millioner ....Les mer »

Kombinasjonsreise i Sør-Afrika til en uslåelig pris

Dette er den perfekte kombinasjonsreisen i Sør-Afrika til en uslåelig pris; En 2 ukers reise med Cape Town, safari, sol, bading og meget hyggelige innkvarteringssteder. To guidede utflukter i Cape Town i tillegg til safari i åpen jeep med ranger er inkludert i prisen. Dere disponerer leiebil fra Port Elizabeth og det er ypperlige ....Les mer »

Cape Town og vindistriktene

Cape Town er en by tilreisende aldri blir lei av – her er det stadig mer å oppleve, spennende steder er det utallige av. I vindistriktene kan man også tilbringe uendelig mye tid. Sør-Afrika er den niende største vinprodusenten i verden. Landet har over 4000 vinprodusenter og vingårdene strekker seg over gigantiske ....Les mer »

Cape Town, Garden Route og Krugerparken de Luxe

Denne reisen inneholder alt det som står høyest på ønskelisten fra våre gjester; En perfekt kombinasjon med storbyen Cape Town, vindistrikten e og den vakre veien ”Garden Route” i tillegg til en fantastisk safarilodge i Krugerparken som avrunder det hele. En reise i Sør-Afrika for dem som stiller høye ....Les mer »

Visum og vaksiner

Visum og vaksiner

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Sør-Afrika. Men passet skal være gyldig i minst 30 dager etter din planlagte utreise fra Sør-Afrika og ha minst to blanke sider for inn- og utreisestempler. Dette er noe som de sørafrikanske myndighetene kan endre med kort varsel. Så sjekk alltid med sørafrikansk 'Home Affairs' før du reiser, om hva som gjelder på tidspunktet for akkurat din reise.

 

Når det gjelder vaksiner, er Hepatitt A og B alltid greit å ha. Malaria forekommer i Krugerparken, men er et lavrisikoområde - så sjekk med et vaksinasjonssenter om malariavaksine er nødvendig. Uansett er det viktig at hver og én kontakter et vaksinasjonssenter for å få korrekt og oppdatert informasjon om hvilke vaksiner som anbefales.

 

VIKTIG MELDING:
Regler for gjester som reiser med barn til Sør-Afrika
Fra og med 1 juni 2015 gjelder Sør-Afrikas nye innreisebestemmelser for passasjerer fra hele verden som reiser med mindreårige å trå i kraft. I henhold til den nye loven, må alle mindreårige (barn under 18 år) ha, i tillegg til pass, et Unabridged Birth Certificate, dvs. en original fødselsattest med informasjon om begge foreldrene. Dette må vises både ved innreise og utreise. Denne fødselsattesten må være skrevet på engelsk.
Denne loven er innført for å forhindre menneskehandel. I henhold til det sørafrikanske departementet for innenrikssaker, blir det smuglet 30 000 mindreårige gjennom sørafrikanske grenser hvert år, og 50 % av disse mindreårige er under 14 år.
Barn som reiser med kun én forelder
Når et barn reiser med kun én forelder, skal kompletterende informasjon som inneholder en fullmakt, der den andre forelder gir sitt samtykke til at barnet kan reise. Alternativt en domstolsbeslutning, som viser at den reisende er bevilget fullt foreldreansvar eller er formynder for barnet eller en dødsattest for den fraværende forelder. Dette sertifikatet skal ikke være mer enn 3 måneder gammelt fra avreisedagen og dette skal også være skrevet på engelsk.

Barn som reiser uten noen av foreldrene
Når barn reiser sammen med en annen enn en forelder, skal Unabridged Birth Certificate, den originale fødselsattesten på engelsk, kompletteres med en erklæring fra foreldrene eller verge/foresatte som bekrefter at barnet kan reise med vedkommende person. Det kreves også kopier av identitetspapirer eller pass fra foreldrene eller verger og kontaktinformasjon til de som er foreldre eller foresatte.

Barn som reiser alene, må også – i tillegg til Unabridged Birth Certificate – ha bevis med samtykke fra begge foreldrene eller foresatte og kontaktinformasjon til disse, i tillegg til dokumentasjon om den personen som tar imot barnet i Sør-Afrika. Den sistnevnte dokumentasjonen skal inneholde et brev om personens kontaktinformasjon og bostedsadresse, kontaktinformasjon for hvem barnet skal oppholde seg hos, pluss en kopi av hans eller hennes identitet, pass eller oppholdstillatelse på engelsk.

Vi tar forbehold om eventuell feilinformasjon. For mer informasjon, er dette lenken til det sørafrikanske departementet for innenriksspørsmål: www.dha.gov.za/files/Brochures/Immigrationleaflet.pdf


Eller ta kontakt med den sørafrikanske ambassaden i Oslo:http://www.dirco.gov.za/oslo/consularservices.html

 

For å bestille en original fødselsattest på engelsk, kontakt Skatteetaten. Begge foreldre må fremkomme på attesten og den skal være stemplet og signert av Skatteetaten.

Klima

Klima

Når vi har sommer, har de vinter i Sør-Afrika og omvendt. Sør-Afrika rangeres høyt i en oversikt over land verden når det gjelder antall soltimer og klimaet er mildt året rundt. Landet er stort og klimaet varierer avhengig av hvor man befinner seg.
Western Cape har Middelhavsklima mens de nordøstlige delene har tropisk klima. På sommeren kommer regnperioden, oftest i de nordøstlige delene i perioden november til mars, mens det i Western Cape er mye sol. Derimot regner det en del i Cape Town i juni - august. Også Atlanterhavet og Det Indiske Havet påvirker været. Generelt er det milde, varme dager og litt kjøligere netter - men det varierer fra område til område.

Nasjonalparker og reservater

Nasjonalparker og reservater

Kruger National Park

Parken omfatter 2 millioner hektar med et unikt mangfold av dyr, sammen med historiske og arkeologiske severdigheter. Den verdensberømte Kruger National Park byr på ekte afrikanske villmarksopplevelser som er blant de aller beste i verden. Parken, som ble etablert i 1898 for å beskytte fauna og flora på de sørafrikanske steppene, er helt unik og verdensledende når det gjelder håndtering av miljøet.

Krugerparken er virkelig hjem for en imponerende samling av ulike arter:

336 sorter trær, 49 arter fisk, 34 typer amfibier, 114 arter reptiler, 507 sorter fugler og 147 ulike pattedyr. Lokalbefolkningens påvirkning på dette miljøet gjennom mange århundrer, fra bushmannens grottemaling til de majestetiske, arkeologiske severdighetene som Masorini og Thulamela, er svært tydelige og nærværende i Krugerparken og representerer kulturen, personene og hendelsene som har spilt en stor rolle i parkens historie.


Krugerparken, som ligger i den østre delen av Sør-Afrika og grenser til Mosambik, byr på utallige safarimuligheter og naturopplevelser i tillegg til stor variasjon av innkvarteringssteder i veldig ulike miljøer: Alt fra enkle teltleirer til svært luksuriøse anlegg med gourmetmat og eget svømmebasseng på terrassen.


Sammen med deg vil vi skreddersy akkurat den reisen som passer dine ønsker, interesser, tid og lommebok best. Er det noe du ønsker å feire, vil vi arrangere noe helt spesielt. Går dere i giftetanker, har vi mulighet til å arrangere bryllup i et fullkomment unikt miljø, som vil gi sterke minner for resten av livet.

 Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park ligger i den nordvestre provinsen og har et areal på 550 km2. Parken er skapt som en konsekvens av et vulkanutbrudd for ca 1300 år siden da det ble dannet et krater. Dette er en nasjonalpark som er noe mindre og er perfekt for weekendturer eller kun en dagssafari. Parken har rundt 7000 dyr og du kan blant annet få møte ”The Big Five”. Du kan dra på safari i jeep, til fots, i luftballong og på elefant. Her kan du overnatte i parken på en lodge, på camping i telt eller i husvogn.


Madikwe Game Reserve

Madikwe har tidligere vært et jordbruksområde for bønder, noe som ikke fungerte så bra. Regjeringen besluttet derfor at området burde benyttes som en nasjonalpark. Den ligger rett ved grensen til Botswana, sør for Gaborone. På de 75 000 hektarene finner man også ”The Big Five”, afrikanske villhunder og mange flere arter. I parken lever også det nest største antall elefanter i Sør-Afrika etter Krugerparken.


Addo Elephant National Park

Bara 7 mil nord for Port Elizabeth ligger Addo Elephant National Park, som er den tredje største parken i Sør-Afrika, på 180 000 hektar. Den ble etablert i 1931 for å redde de 11 siste villelefantene i området, og nå har bestanden økt til ca 500 elefanter og mange andre dyrearter. Dette er en park som ikke bare gir deg mulighet til å oppleve ”The Big Five”, men det er også ett av de få stedene i verden som har ”The Big Seven”, som er elefant, løve, bøffel, leopard, neshorn, hval og hvithai. Her kan du dra på safari i jeep, til fots og på hesteryggen.
 

Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.