Reiser til Namibia

Namibia er et stort og tynt befolket land hvor naturen er tørr, karrig, øde og utrolig vakker – rett og slett helt perfekt når man ønsker safariopplevelser på nært hold! Landet er som det Afrika vi kjenner fra naturfilmer på TV. Du møter ørken men også enorme områder med savanne og skog. Namibia slutter aldri å trollbinde dem som besøker landet. I tillegg er det veldig trygt i dette vakre og fargerike landet. Vi arrangerer innholdsrike safarireiser året rundt som kan skreddersys etter dine ønsker. Kontakt oss for en spennende reise til og i Namibia!

Namibias mange ansikter

Dra på en eventyrlig og spennende reise til et land  med heftig natur av sanddyner, ørken og et helt fantastisk dyreliv. Du vil oppleve Sossusvleis røde sanddyner, Atlanterhavets marine liv, ørkenen i Damaraland, Twyfelfontein med unike hellerisninger og nasjonalparken Etosha som byr på utrolige safariopplevelser.Les mer »Fra og med 23 320,-

Opplev fascinerende Namibia

En fantastisk rundreise i fargerike Namibia der du får oppleve Sossusvlei, Sesirem Canyon (verdens nest største etter Grand Canyon), ville dyr på tett hold i Etosha National Park, Kalahariørkenen og mye mer! Engelsktalende guide er med på turen. Reisen går 2 ganger i måneden desember – juli og 4 ganger ....Les mer »

Elvecruise på Zambezi Queen

Zambezi Queen er et elegant og luksuriøst cruiseskip som beveger seg langs Chobe River – kun noen få kilometer fra der Botswana, Namibia, Zambia og Zimbabwe møtes. Fra en privat balkong eller fra dekk speider man etter alle de ville dyrene som rører seg i Chobe National Park. Under oppholdet på Zambezi Queen nyter ....Les mer »

Klimaet

Klimaet

Klimaet i Namibia varierer mye mellom de ulike regionene. Generelt strekker regnperioden seg fra november til mars, men siden store deler av Namibia er ørken, faller det ikke så mye regn i disse områdene. I de tørre delene kan det på sommeren bli over 40°C på dagtid og minusgrader om natten. I nordøst er det subtropisk klima og her faller det i snitt mer enn 600 mm regn hvert år. I innlandet kommer det litt regn mellom oktober og november, mens i perioden januar til april er det mer storm.

Nasjonalparker og reservat

Nasjonalparker og reservat

Etosha National Park

Etosha Nasjonalpark dekker et område på 22 750 km2. Parken ble oppkalt etter den store uttørkede saltsjøen Etosha Pan som ligger i området. Her får man ypperlig safari på grunn av at vannhullene er konsentrert til enkelte steder og det er oftest rundt disse ”alt skjer”. De vanligste planteetende dyrene i parken er sjiraff, gnu, kadu, impala, antilope, sebra og elefant. Elefantene pleier å grave etter vann under sanden, noe som sliter på deres støttenner, så elefanter med lange tenner er et sjeldent syn. Dersom man har flaks, kan man også få øye på sjeldne, svarte neshorn. Av rovdyr er det mange løver, leoparder og geparder her.

Damaraland

Namibia er et land med vakre og utrolige kontraster og Damaraland er et godt eksempel på dette. Her møter du sletter, skog, dalfører og klippeformasjoner, som er en del av fjellkjeden Brandberg. Her lever den sjeldne og utrydningstruede ørkenelefanten. De tramper rundt på de litt mer bevokste områdene og strekker seg etter de få bladene som finnes på trærne.

Namib-Naukluft National Park

Namib-Naukluft National Park er på totalt 50 000 km2 og her blir du møtt av sanddyner i vakre farger som aprikos, oransje, rødt og rødbrunt – et fargespekter som ikke finnes noe annet sted i verden. Siden parken består av mye sand og tørre områder, har dyr, insekter og vekster lært seg å leve i og med dette klimaet og får det meste av vannet fra tåken som glir innover fra havet. Namibørkenen er én av de eldste på jorden og dekker den største delen av parken.

Fish River Canyon

I den sørlige delen av Namibia ligger Fish River Canyon, som er den største dalen med bratte sider på den sørlige halvkulen og den andre største i verden etter Grand Canyon i Arizona. Mange beskriver Fish River Canyons nordlige del som et månelandskap. Fishelven er 161 km lang og opptil 27 km bred. Men som regel renner  elven kun i regnperioden fra januar til april. Fish River Canyon ble ikke skapt på vanlig måte gjennom en vannerosjon, men derimot av et brudd i jordskorpen som førte til at det ble laget en bred dalside, og med tiden har vannet slitt seg nedover i dypet og bidratt ytterligere til de skarpe dalsidene.

Visum og Vaksinering

Visum og Vaksinering

Du trenger ikke visum for å reise til Namibia. Det kreves pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen og man må ha to tomme sider for stempling.

For å dra til Namibia trenger man ofte flere vaksiner, blant annet for Hepatitt A(B) og sikre seg mot diverse andre sykdommer.

Det er viktig å kontakte din fastlege eller et vaksinasjonssenter i god tid før avreisen! De vil gi korrekt og oppdatert informasjon om hvilke vaksiner man til enhver tid trenger.

Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.