Reiser til Madagaskar

Madagaskar - Det glemte paradis i Det Indiske hav

Du som søker en helt unik flora og fauna og vidunderlige naturopplevelser, skal reise til Madagaskar. Dette er et paradis med uberørte strender, regnskoger, fantastiske mennesker og dyr og som byr på noe helt utenom det vanlige. Madagaskar er også et fantastisk reisemål for fugletitting. Vi har flere ulike rundreiser med guide og sjåfør som kun krever minimum to personer for gjennomføring. Rundreisene kan, dersom man ønsker det, kombineres med et valgfritt antall dager i badeparadiset Nosy Be - som ligger på den nordvestre delen av øya, i Saint Marie - som ligger på den østre siden eller i Ifaty - som ligger på sørvestre siden av øya.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Oppdagelsesreise på Madagaskar – Den store rundreisen!

Dette er en fantastisk rundreise med den engelsktalende guiden Klaus Heimer, som har bodd i landet i mer enn 12 år og jobbet som fotograf og journalist. Turen går først til det vulkanske området omkring Ampefy og Analavory, deretter til den østre delen av landet, langs Pangalanes-kanalen, gjennom Tamatave og Foulpointe ....Les mer »

Madagaskar Tsingys og Nosy be

En fantastisk reise til den nordlige delen av Madagaskar, med besøk i nasjonalparkene Montagne dÁmbre og Ankarana med lemurer, landets helt spesielle ”månelandskap” og en vidunderlig avslutning med sol- og badeferie på Nosy Be. Dette kan med fordel kombineres med Sør-Afrika, Mauritius eller Seychellene. ....Les mer »

Opplevelser på Sør-Madagaskar

En fantastisk reise sørover på Madagaskar. Opplev det fantastiske dyrelivet, den uberørte naturen og en eventyrlig fauna. Madagaskar er fremdeles en destinasjon med autentisitet og du møter eksotiske dyr og vekster som ikke finnes noe annet sted i hele verden. Reisen starter i hovedstaden Antananarivo (Tana) og går ....Les mer »

Klimaet

Klimaet kan deles inn i to perioder, tørketiden og regntid. Regntiden er hovedsakelig i perioden desember – april, men øst på Madagaskar regner det ganske ofte året rundt mens i sør er det veldig tørt og det regner nesten aldri. Temperaturen i ligger i snitt på ca 27 grader. Men i tiden mai – august kan nattemperaturen i de sentrale, høyereliggende delene av Madagaskar synke til 5-7 grader.

Visum og Vaksinering

Det kreves visum for innreise i Madagaskar, noe man enkelt ordner på flyplassen etter ankomst og per i dag får man dette kostnadsfritt, dersom man ikke skal bli i landet i mer enn 30 dager! Passet skal være gyldig i minst seks måneder etter ankomst.

For å dra til Madagaskar trenger man ofte flere vaksiner, blant annet for Hepatitt A(B) og sikre seg mot diverse andre sykdommer.

Det er viktig å kontakte din fastlege eller et legesenter i god tid før avreisen! De vil gi korrekt og oppdatert informasjon om hvilke vaksiner man til enhver tid trenger.

Nasjonalparker og reservat

Fargerike nord med tre bukter, Windsorslottet, det smaragdgrønne havet og den 18 000 mål store nasjonalparken Amberbergen er steder du bør besøke i denne regionen. I parken møter du mange arter av lemurer, fugler, unike vekster og imponerende fossefall. Her befinner det seg tsingys, som er skarpe kalkstensformasjoner – ikke helt ulikt et månelandskap. Dette området er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Utenfor kyststripen ligger det flere tropiske øyer, som Nosy Be, Nosy Iranja, Nosy Tsarabanjina og Nosy Sakatia, med vakker, hvit korallsand, palmetrær og dypblått og turkis hav. Den mest kjente øya av disse er Nosy Be, som av tilreisende gjester beskrives som et utrolig paradis.

Tropiske øst har flere ulike nasjonalparker som alle har en blandning av vakre miljøer i ulike farger. Her ligger parkene Marojejy, Masoala og Mananara – der lemurarten Aye Aye bor. Lemurer er halvaper. Parken Andasibe har Madagaskars største lemurart Indri Indri, som er hele 70-85 cm lang og kan veie over 9 kg. Langs østkysten flyter Pangalaneskanalen, som er ca 60 mil lang og fungerer som vei for å transportere gods, siden deler av naturen forøvrig er ufremkommelig. Utenfor kysten ligger de eventyrlige øyene Sainte Marie og Ile aux Nattes (Nosy Nato). Her bader man i krystallklart vann og kobler av på de hvite strendene av korallsand. Her har man også en mulighet til å oppleve hvaler i sesongen juli - september. Vær imidlertid forberedt tropiske regnskurer i øst året rundt.

Ville sør har de enorme Andringitrafjellene, som frister fjellklatrere til å tilbringe både dager og uker her. I nærheten ligger også Anjareservatet, som blant annet huser lemurarten Katta (også ringhale) som Kong Julien i Madagaskarfilmene. Lengre sør passerer man en kjede av koller som kalles biskopenes hatter på grunn av formen. Her ligger også det flate Horombeplatået, som kan minne om andre området i Afrika. Et klart høydepunkt underveis er Isalofjellet med klipper og tårn, et helt fantastisk syn! Et annet eventyrlig sted som også befinner seg i sør, er Sapphire eldorado Ilakaka - en landsby som gir assosiasjoner til gullrushet i California i forrige århundre. Ennå lengre sør ligger Zombitse nasjonalpark, der man får se de første Baobabtrærne. Lengst i sør kommer man til havnebyen Tulear og herfra drar man etterhvert videre til Ifaty eller Anako, som har vakre strender og blå laguner.

Magiske vest har Kirindyreservatet, der det bor lemurer, gekkoøgler og spennende fuglearter. Dra på safari langs Tsiribihinaelven, der du får se skilpadder, krokodiller, lemurer og fugler. Etter drøyt to dager, kommer man til Belo/Tsiribihina, som også kan nås fra Morondava via en grusvei. Derfra fortsetter reisen med 4-hjuls jeep til tsingys, som er skarpe kalkstensformasjoner, og står på UNESCOs verdensarvliste. Tsingysene huser fugler, reptiler, lemurer og sjeldne vekster.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel