Reiser til Kenya

Kenya er et sjarmerende land med et enormt mangfold som gir mulighet til fantastiske opplevelser. Landet er å betrakte som hjertet av afrikansk safariopplevelse. Det er ikke ett sted i verden man treffer mer storvilt. I tillegg kan man nyte uberørte strender med turkis hav, spektakulært landskap med høye fjell, savanner, halvørken og autentiske Swahililandsbyer og sist - men ikke minst – møte et hjertelig folkeslag som er helt naturlig gjestfrie:

Masaifolket er et fargerikt innslag på den kenyanske landsbygda. Folket lever først og fremst av husdyrhold, men de er også meget dyktige jegere og bedriver jakt kun utstyrt med lange staver. De er utrolig spenstige at de kan hoppe med samlede føtter rett opp 80 cm. Som én av mange poster på programmet, skal vi også besøke et ekte masaimarked.

Vi viser kun noen få av reisene til Kenya på vår hjemmeside. Vi kan selvsagt skreddersy din ønskede safarireise til Kenya. Innholdet i reisen avhenger av hva du tenker det skal koste, antallet som reiser og antall dager. Vi har flere lodger og camps man kan velge mellom. Siden dette dreier seg om rutefly og ikke charter, kan du reise akkurat når det passer deg/dere. Safarireisen kan med fordel avrundes på den fine Mombasakysten eller på Zanzibar. Kontakt oss og fortell når dere ønsker å reise til Kenya, så skal vi sette sammen et flott forslag - helt uten kostnad.

Kenya og Tanzania: En unik rundreise med safari

Bli med på ditt livs safari! Ordet safari er swahili og betyr reise. Du vil møte et utrolig variert landskap og et spesielt rikt dyreliv både i Tanzania og i Kenya. Du får oppleve alle de kjente nasjonalparkene og reservatene. Vi besøker Lake Nakuru, Masai Mara, Serengeti National Park, Lake Naivasha, Ngorongoro krater ....Les mer »

Klimaet

Jo høyere over havet du befinner deg, desto kaldere og mer regn blir det. Kyststripen har et fuktig og tropisk klima, mens sletteområdene i innlandet er varmt og tørt. Den varmeste tiden er mellom november og mars og har ca 25-35 grader. Kenya har to regnperioder; den kortere i perioden april - mai og den lange fra november til januar.

Visum og Vaksinering

Norske statsborgere trenger visum for innreise i Kenya. Dette gjelder all-elektronisk, såkalt e-visum, via www.evisa.go.ke minst 10 dager før avreise, koster ca 50 USD per person. Passet skal være gyldig i minst seks måneder etter planlagt hjemkomst.

For å dra til Kenyatrenger man ofte flere vaksiner, blant annet for Hepatitt A(B) og gulfeber.

Det er viktig å kontakte din fastlege eller et vaksinasjonssenter i god tid før avreisen! De vil gi korrekt og oppdatert informasjon om hvilke vaksiner man til enhver tid trenger.

 

Nasjonalparker og reservat

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve, også kalt bare Mara, er Kenyas safaristolthet. Reservatet ligger helt på grensen til Tanzania og dette landets park Serengeti. Masai Mara er i hovedsak åpne landskap med store gressletter, med veldig jevnt terreng. I reservatet renner to elver, Maraelven og Talekelven. Én av grunnene til at Masai Mara har blitt så populær, er den enorme migrasjonen mellom Mara og Serengeti som finner sted hvert år. Da flytter store horder med over én million dyr over grensen mellom de to parkene og lendene. Det er først og fremst gnu og sebra som flytter over til den andre siden for å finne det beste beitet. På reisen, må de komme seg over flere elvestryk, der mange krokodiller og løver ligger og venter på andre siden, noe som fører til at flere blir offer for rovdyrene. Dyrene pleier å befinne seg på Mara fra juli til november, men ingen vet helt sikkert når de kommer til å flytte seg, siden dette avhenger av regnperioden. En annen årsak til at stedet tiltrekker seg så mange, er det store antall løver som finnes i Mara. De som drar på safari hit, pleier å få se løve flere ganger. Her er det også gepard og leopard. Har man veldig flaks, kan man også treffe ørkengaupe (karakal) og serval (et mellomstort kattedyr). Andre dyr du vil finne i parken er hyene, sjiraff, antilope, gasselle, bavian, flodhest, impala, elefant og mange andre dyrearter. Her er det svært gode muligheter til å få se ”the big five”. Neshorn pleier å være det vanskeligste å treffe på siden er så få av dem.

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru er en sodasjø (saltvannssjø) som ligger i Great Rift Valley, den store sprekken som løper gjennom den vestre halvdelen av landet. Sjøen og området som utgjør Lake Nakuru National Park, er en av få inngjerdede parker i landet. Inngjerdingen er der for å beskytter dyrene mot krypskyttere, siden området er et fristed for neshornene som lever der. Parken er aller mest kjent for sitt fugleliv og da først og fremst de vakre, rosa flamingoene som det er flere millioner av! Innsjøen og flamingoene er det store høydepunktet her.

Amboseli National Reserve

Amboseli National Reserve ligger i sørøstre Kenya, rett ved foten av Mount Kilimanjaro som ligger i Tanzania. Parken består av gressletter, skog og våtmark. Parken er ikke den mest populære i Kenya, og årsaken er at reservatet ikke har så mange kattedyr sammenlignet med for eksempel Masai Mara. Amboseli er imidlertid det rikeste reservatet i landet når det kommer til elefanter. Det er herfra mange av bildene av majestetiske elefanter med Kilimanjaro i bakgrunnen har sitt opphav. Men den store elefantstammen har slitt veldig på reservatets natur, siden elefantene gjerne velter trær når de knuffer og dytter for å få i seg løv og bark. Reservatet har derfor startet et prosjekt med treplanting for å motvirke skadene. Safari her pleier å være best på høsten, da vil det gjerne krype og yngle av dyr og slettene er tett av gnu, sebra, sjiraff, hyene, bøffel, antilope i tillegg til mange andre arter.

Tsavo National Park

Tsavo National Park består egentlig av to ulike parker; Tsavo West og Tsavo East men de blir oftest sett på som én stor park, og da blir dette Kenyas største nasjonalpark. Den ligger i nærheten av Kilimanjaro – ikke langt fra Amboseli National Reserve. Landskapet består av savanner og sletter, men det er også noe halvørken, busker, palmer, fjell og akasietrær. Tsavoområdet har like mange arter som Masai Mara, men har også arter man ikke finner i Mara, for eksempel sjiraffgaselle og grevysebra (som er like stor som en hest). Her lever det over 7000 elefanter, løver og spissneshorn. Her er det også masaistruts, somaliestruts og mange flere dyrearter.

Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.