Reisegaranti

GODT Å VITE OM REISEGARANTI

African Tours & Safaris AB, organisasjonsnummer 556651-5671 har stilt reisegaranti etter de regler "Kammarkollegiet" krever.

Reisegarantien er en økonomisk beskyttelse for reisende når en reise blir avlyst eller avbrutt. Den reisende kan da søke om refusjon gjennom reisegarantien. Reisegarantiloven gjelder for:

Pakketurer

En pakkereise er et reisearrangement som består av transport og overnatting eller en av disse tjenestene, kombinert med en reisetjeneste, som utgjør en ikke ubetydelig del av arrangementet og som ikke er direkte relatert til transport eller innkvartering, som for eksempel bilutleie, teaterbilletter eller billett til et sportsarrangement. En pakkereise må vare lenger enn 24 timer, eller innholde overnatting. En pakkereise selges til en samlet pris eller for separate priser, der tjenestene er relatert til hverandre. Reisegarantien skal være tilgjengelig for alle pakkereisene, enten de er solgt til privatpersoner eller bedrifter.

Reisegarantiloven dekker følgende reiser dersom de har blitt kjøpt av privatpersoner:

Pakkelignende reiser

Reisegarantien dekker de som kjøper pakkelignende reiser, dvs. en reise som består av separate transport- og innkvarteringstjenester som sammen har vesentlige likheter med en pakkereise. Kombinasjonen bør fremstå som en naturlig enhet.

Setesalg

Selv dem som nettopp har kjøpt en transport, kan få erstatning fra reisegarantien dersom transporten finner sted i forbindelse med en pakkereise, f.eks på et charterfly eller en buss. Kjøper du bare en regulær billett, er du imidlertid ikke beskyttet av reisegarantien.

Utdanningsreise

Alle som har kjøpt en reise bestående av transport og studiebesøk med overnatting i form av vertsfamilie, kan få erstatning fra reisegarantien. Dette gjelder selv om innkvarteringen er gratis.

Søknad om erstatning må være mottatt av "Reisegarntinämnden" senest tre måneder etter at reisen har blitt kansellert, avbrutt eller på annen måte ikke funnet sted.

 

 

 

Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.