Opplevelser på Sør-Madagaskar

En fantastisk reise sørover på Madagaskar. Opplev det fantastiske dyrelivet, den uberørte naturen og en eventyrlig fauna. Madagaskar er fremdeles en destinasjon med autentisitet og du møter eksotiske dyr og vekster som ikke finnes noe annet sted i hele verden. Reisen starter i hovedstaden Antananarivo (Tana) og går sørover til Ifaty i den sørvestlige delen av Madagaskar. Underveis får du treffe mange ulike arter av lemurer (halvaper), fantastiske baobabtrær som er over 1000 år gamle og også se hvordan lokalbefolkningen lever og dyrker ris, mais og mye mer. En utrolig innholdsrik rundreise som har begeistret våre gjester.

Avreise hver uke hele året.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1: Europa - Antananarivo

Når du lander i Madagaskars hovedstad Antananarivo (Tana), blir du møtt på flyplassen av vår representant og kjørt til Hotel Residence Lapasoa. Hotellet ligger i et område med flere ambassader og det er kun noen få minutters spasertur til supermarked og suvenirbutikker. Hotellet har en restaurant som serverer matretter fra Madagaskar og Frankrike.

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe 

Etter frokost går turen videre til Antsirabe, som ligger ca 16 1/2 mil fra Antananarivo. Veien dit er utrolig vakker, med risåkre og plantasjer med frukttrær og grønnsaker. Underveis blir det et besøk i Ambatolampy, der de blant annet produserer kasseroller av gjenvunnet aluminium. Det er en litt spesiell opplevelse å se mennene fyre opp gammelt skrot som smeltes og etterhvert blir til kjeler i ulike størrelser. Vel fremme i Antsirabe, blir det innsjekking på Chambres du Voyageur. Hotellet er særdeles sjarmerende, med rustikt interiør og frodiggrønne omgivelser.

Dag 3: Antsirabe - Ranomafana

Etter frokost går ferden mot Ranomafana med stopp underveis i Ambositra. Her møter vi snekkere som bedriver treskjæring. Etterhvert passerer vi "le Col de Tapia", en type tresort som ikke blir ødelagt av gressbrannene som av og til oppstår i dette tørre området. Landskapet domineres fremdeles av risåkre, furuskog, eukalyptustrær og spisse fjelformasjoner. Innsjekking på Hotel CentrÉst. Etterpå kan du være med på en sen kveldstur i mørket langs veien for å se på nattaktive dyr.

Dag 4: Ranomafana-Fianarantsoa

Om morgenen går ferden til Ranomafana nasjonalpark, der du møter ulike arter av lemurer som gyllen bambuslemur og brun lemur, fugler, kameleoner, orkideer og medisinplanter. Turen går videre til Fianarantsoa, som er "hovedstaden" for Betsileo- stammen. Overnatting på hotell.

Dag 5: Fianarantsoa - Ranohira

Etter en tidlig frokost drar vi til Ambalavao, som er hovedsetet for den sørlige regionen Betsileo, kjent for kunst og håndverk. Det blir et besøk i Antemoro papirfabrikk. Her lager de flotte, håndlagde, blomsterdekorerte papir laget av fibrer fra treet som kalles "Avoha". Etter Ambalavao blir det stopp på et lite reservat for å møte ringhalelemurer - som Kong Julien i filmen Madagaskar. Ferden fortsetter til Ranohira, der du sjekker inn på Isalo Ranch. Her bor dere i sjarmerende, små bungalows og her er det også en restaurant/bar og svømmebasseng.

Dag 6: Ranohira

Dagen starter med en morgentur inne i Isalo National Park for å oppleve fjellkjeden Isalo, ruinlignende klipper, raviner, unike dyr som lemurer og eksotiske vekster som sukkulenter med de mest eventyrlige blomstene, aloe, satranapalmer med vakre ”vifter” og du kan nyte en svømmetur i et vakkert, naturlig basseng. En dukkert her føles forfriskende etter en tur til fots. Overnatting nok en natt på Isalo Ranch.

Dag 7: Ranohira - Tulear

Etter frokost går turen til Tuléar, som ligger ved den sørvestre kysten av Madagaskar. Landskapet består av høye busker, tette skoger og gravsteder som er praktfullt dekorert. Ferden går videre til Ifaty, som har en vakker strand og ligger 27 km fra Tuléar. Reisen tar ca 2 timer - til tross for den korte strekningen - fordi veien er så dårlig. Her kan dere nyte herlig badeliv på stranden med late timer i solen – eventuelt i kombinasjon med ulike vannaktiviteter. Dette ligger i Deep South, som er den tørreste delen av landet, og landskapet består av kaktus og karrige vekster. Dere overnatter på Hotel De La Plage de neste 5 nettene. Dette er et sjarmerende hotell med bungalower ved stranden og eies av en hyggelig, fransk familie som alle er involvert i hotellets drift.

Dag 8 Tulear - Ifaty

Ferden går videre til Ifaty, som har en vakker strand og ligger 27 km fra Tuléar. Her er det strandliv, late timer i solen og bading som gjelder – eventuelt i kombinasjon med ulike vannaktiviteter. Dette er den tørreste delen av landet, kalt Deep South, og landskapet består av kaktus og karrige vekster. Hotel De La Plage er stedet for de neste 5 nettene. Det er et sjarmerende hotell med bungalower ved stranden og eies av en hyggelig, fransk familie som alle er involvert i hotellets drift.

Dag 9 – 12: Ifaty

Dagene på Ifaty er helt uten program så dere kan fylle inn ønskede aktiviteter. Ifaty har en idyllisk strandlinje og er et paradis for dykking og snorkling, i tillegg til å være et populært sted for fuglekikkere. Du har også mulighet til å delta på ulike utflukter. Besøk gjerne "Reserve Domergue", et reservat der man får se to typer baobabtrær, reptiler som gekkoøgler og kameleon av typen parsoni (en stor og flott art). Ifaty ligger i den største lagunen i landet og et stort korallrev ligger rett utenfor, noe som gjør det ekstra attraktivt for dykkere og snorklere. På ettermiddagen kan dere gå til byen Mangily, der man kan besøke en lokal skole og på samme turen oppleve livsstilen til landsbyens fiskere, spesielt etter at de har kommet tilbake med dagens fangst.

Dag 13: Ifaty - Tulear - Antananarivo

Tidlig om morgenen går ferden til Tuléar for å fly tilbake til hovedstaden i Madagaskar med Air Madagaskar ved 8:30-tiden.

På ettermiddagen blir det en byrundtur. Antananarivo er én av de mest pittoreske hovedstedene i verden, med murstenshus oppe på fjellsidene, mange trapper og småbutikker i gatene. Oppe i skråningene i den flere hundre år gamle byen ligger det kirker, antikke kongelige bygninger og den nyrenoverte, praktfulle residensen som har en eventyrlig utsikt over sletten nedenfor. Du bor på Residence Lapasoa. Dette dagsprogrammet kan bli endret, avhengig av hvilken tid du flyr fra Tuléar.

Dag 14: Antananarivo - Hjemreise

Du blir kjørt til flyplassen, etter en utrolig opplevelsesrik og annerledes reise. 

Reisfakta Pris

Pris fra 14 050 NOK per person, del i dobbeltrom eks. flyreise

Enkeltromstillegg: 5 225 NOK per person

Prisen er basert på 2-3 personer. Kontakt oss dersom dere er flere som ønsker å reise sammen.

Oppgradering til bedre hotell på hele reisen: 5 090 NOK per person i dobbeltrom
Tillegg for halvpensjon (frokost og middag): 2 265 NOK per person
Det er avreise hver uke, så vi sørger for å arrangere reisen når dere ønsker å dra!

I prisen er følgende inkludert:

* Bil med engelsktalende sjåfør

* Bosted med frokost i henhold til program, del i dobbeltrom på mellomklassehotell

* Transportstrekninger i henhold til program, dvs mellom hotell og flyplasser

* Inngangsbilletter til parker og reservater (Ranomafana og Ranohira)

* Kostnad for lokale guider i parker og reservat

* Bensin og kostnad for sjåføren

* Besøk på Anja Park

* Turistskatter og moms

Følgende er ikke inkludert i prisen:

* Fly tur/retur Madagaskar, ca 12 000 kr per person

* Innenriksfly Tulear-Antananarivo, ca 2 485 per person

* Visum til Madagaskar, p.t. 30 Euro per person som betales ved ankomst

* Lunsjer og middager

* Eventuelle utflukter i Ifaty

* Drikke

* Avbestillingsforsikring og reiseforsikring

Vi tar forbehold om eventuelle prisjusteringer pga valutaendringer. Bosted og programmet kan endres, men alternativet vil ha samme standard.

Kommentarer

Reise mars 2013: «Hei og mange takk for et utrolig bra reisearrangement med topp guider, sjåfør og ypperlige hotell. Et fantastisk land fullt av overraskelser og vennlige møter med lokalbefolkningen». Lasse Ziethen med selskap.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel