Opplev fascinerende Namibia

En fantastisk rundreise i fargerike Namibia der du får oppleve Sossusvlei, Sesirem Canyon (verdens nest største etter Grand Canyon), ville dyr på tett hold i Etosha National Park, Kalahariørkenen og mye mer! Engelsktalende guide er med på turen.

Reisen går 2 ganger i måneden desember – juli og 4 ganger i måneden i perioden august – november. Se Reisefakta / Pris for mer informasjon.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1. Fredag: Windhoek

Når flyet lander i Namibias hovedstad Windhoek, blir vi møtt av sjåføren som kjører oss til hotellet for natten.

Bosted: Olive Grove Guest House

 

Dag 2. Lørdag: Kalahariørkenen

Vi forlater Windhoek og reiser inn i den største sandmassen på jorden, Kalahariørkenen. Dype, røde sanddyner og uendelige gressletter er sammenvevd med akasietrær og busker. Nyt denne muligheten til å møte dyr og vekster som overlever i dette ørkenmiljøet. 

Bosted: Intu Africa Camelthorn Lodge

Måltider: Frokost

Kjørelengde: ca 440 km

 

Dag 3. Søndag: Fish River Canyon

Ferden går sørover gjennom stenete sletter og inn i den unike treskogen. Omkranset av enorme blokker av vulkansk sten som er stablet på en spesiell måte, kalles dette området for ”Giant´s Playground”. Vi fortsetter til vår lodge, som ligger i nærheten av Fish River Canyon, som du kan oppleve til fots eller på en guidet tur litt senere på ettermiddagen.

Bosted: /Ai -/Ais Hotsprings Spa

Måltider: Frokost

Kjørestrekning: ca 440 km

 

Dag 4-5. Mandag - tirsdag: Fish River Canyon, Succulent Karoo og Lüderitz

Morgenen starter på kanten av Fish River Canyon, der du ser rett inn i et magisk, geologisk fenomen, den nest største dalen med bratte sider i verden. Her går fjellsidene 550 meter rett ned. Etterpå går ferden til Succulent Karoo, som er den ørkenen på jorden som har flest ulike vekster.
Den neste dagen besøker vi Kolmanskop, afrikaans for Coleman's hill. Dette var et sted man i sin tid fant diamanter, men som nå er en eksotisk spøkelsesby som tiltrekker seg endel fotografer. Andre attraksjoner er ville hester i Namibørkenen, Diaz Point, hvor man ser det rød og hvit-stripede fyret fra 1915 og havnebyen Lüderitz.

Bosted: Bahnhof Hotel

Måltider: Frokost

Kjørestrekning: ca 300/280km

 

Dag 6. Onsdag: Namibørkenen

Etter frokost går turen nordover til vår lodge i Namibørkenen. Dette er porten til Sesriem Canyon og Sossusvlei, der noen av de høyeste sanddynene på jorden reiser seg over de hvite ørkenslettene. Denne ettermiddagen kan du slappe av og nyte livet ved svømmebassenget, eller delta på en eller flere aktiviteter som lodgen tilbyr.  

Bosted: Hammerstein Lodge

Måltider: Frokost

Kjørestrekning: ca 290 km

 

Dag 7. Torsdag: Namibørkenen

Denne morgenen krever at man står opp tidlig for å få med seg de første solstrålene som maler sanddynene i aprikos, rødt og oransje. Kontrasten mot den skarpe, blå silhuetten bidrar til et praktfullt og unikt syn, som man har mulighet til å ta bilde av. I Sossusvlei ser vi at Tsauchab River – som for det meste er helt tørr - ender brått blant de majestetiske sanddynene. Vi går opp på én av sanddynene for å beundre det herlige ørkenlandskapet. Etterpå besøker vi Sesriem Canyon, et naturfenomen i hjertet av Namibørkenen.

Bosted: Namib Desert Lodge

Måltider:Frokost

Kjørestrekning: ca 260 km

 

Dag 8. Fredag: Swakopmund

Etter går ferden via de bølgende kollene i Kuiseb Moon Valley mot Atlanterhavet. I Walvis Bay besøker vi den grunne lagunen, ett av de viktigste våtmarksområdene på det afrikanske kontinentet. Over 80 % av de afrikanske flamingoene henter næringsrik kost i denne lagunen og det er temmelig overveldende og fantastisk når de kommer i grupper på noen hundre tusen! Når vi kommer til havnebyen Swakopmund, har du resten av dagen til å rusle rundt på egen hånd.

Bosted: Swakopmund Hotel

Måltider: Frokost

Kjørestrekning: ca 300 km

 

Dag 9. Lørdag: Swakopmund

Swakopmund er et perfekt utgangspunkt for turer til fots, shopping, nyte livet på en av mange pittoreske kafeer eller spasere langs sandstrendene. Her er det et stort utvalg av aktiviteter som båttur blant delfiner, ørkenturer, naturskjønne flyturer, firehjulsturer, paragliding, fallskjermhopping og kitesurfing. Stedet er dessuten kjent for å ha spektakulære sandklitter sør for Swakopelven.

Bosted: Swakopmung Hotel

Måltider: Frokost

 

Dag 10. Søndag: Damaraland

Vi drar nordover via Brandberg, Namibias høyeste fjell på 2579 m.o.h. og videre inn i Damaraland, ett av de minst befolkede og geologisk mest skiftende områdene i Afrika. Dette harde, stenete miljøet huser den sjeldne ørkenelefanten, svart neshorn og ulike antilopearter. Vi besøker Twyfelfontein, en kulturarv der det er hellerisninger med omkring 2 000 tegn. Vi skal også utforske Burnt Mountain, Organ Pipes og Petrified Forest, alle tre geologiske fenomener som viser utviklingen av noen av de eldste landmassene på jorden. Her møter vi også Welwitschia mirabilis, veksten som er den eldste levende ørkenveksten i verden - en besynderlig plante som kun forekommer her: Stammen produserer kun to blader, som vokser gjennom hele plantens liv (som kan vare i over 1000 år). Siden den lagrer vann i stammen er den en sukkulent. Etter å ha besøkt en tradisjonell Damaraby, drar vi til vår lodge i utkanten av Damaraland.

Bosted: Igowati Lodge

Måltider: Frokost

Kjørestrekning: ca 450km

 

Dag 11. Mandag: Etosha National Park

Etter frokost går ferden mot Etosha National Park, ettertraktet på grunn av et stort antall dyrearter og unikt landskap. Når vi har ankommet campen, har du resten av dagen til rådighet, men det er mulig å bestille en safaritur på ettermiddagen.

Bosted: Etosha Safari Camp

Måltider: Frokost

 

Dag 12. Tirsdag: Etosha National Park

Denne dagen skal vi bli kjent med det rike dyrelivet med safari i jeep i Etosha National Park , som omkranser den uttørkede saltørkenen som kalles Etosha Pan. I parken bor 4 av ”big five” – elefant, løve, leopard og neshorn. Vannhullene forsørger et stort antall fuglearter og pattedyr, blant annet sjeldne arter som impala, gepard og Namibias minste antilope, Damara dik-dik.

Bosted: Mokuti Etosha Lodge

Måltider: Frukost

 

Dag 13. Onsdag: Etosha National Park

Tiden er inne for nok en safaritur med jeep i Etosha National Park. Det kan hende vi vil møte dyrearter som vi ikke så dagen i forveien, og det er alltid spennende med nye overraskelser når vi besøker de ulike vannhullene. 

På ettermiddagen drar vi tilbake til lodgen og resten av kvelden kan du nyte livet på den måten du ønsker.

Bosted: Mokuti Etosha Lodge

Måltider: Frokost

 

Dag 14. Torsdag: Tilbake til Windhoek

Etter frokost går ferden sørover til Windhoek, der vi besøker håndverksmarkedet i hovedstadens hovedgate. Etterpå slippes vi av på hotellet for den siste kvelden/natten i Namibia

Bosted: Olive Grove Guest House

Måltider: Frokost

Kjørestrekning: ca 540 km

 

Dag 15. Fredag: Hjemreise

Tiden er inne til å reise hjem. VI blir hentet på hotellet i god tid før flyet går tilbake til Norge. Med oss i bagasjen har vi utrolig herlige minner og opplevelser fra fantastiske Namibia!

Resfakta Pris

Pris: fra 20 600NOK per person i dobbeltrom

Gruppen består av minimum 2 og maks 20 deltagere og reisen er på 15 dager / 14 netter i Namibia.

Datoer for 2016: 4,18 juni, 2,16,30 juli, 6,13,20,27 augusti, 3,10,17,24 september, 1,8,15,22,29 oktober

Følgende er inkludert i prisen:

* 14 netter i dobbeltrom på bosted i henhold til program med frokost

* Transport fra og til flyplassen

* Alle transportstrekninger i henhold til program i firehjulsdrevet kjøretøy (bil, minibuss eller buss, avhengig av antall gjester)

* Engelsktalende guide

* Inngangsbillett til Etosha National Park

 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

* Fly tur/retur Namibia, pris fra ca 10 900NOK per person

* Eventuelle ekstra utflukter – bestilles i landet hos guiden.

* Lunsjer, middager og drikke

* Driks til guiden og til øvrig personale

* Nødvendige vaksiner, kontakt vaksinasjonssenter i god tid før avreise

* Avbestillingsforsikring og reiseforsikring, som vi kan bestille for deg via Gouda når du foretar bestillingen av reisen.

 

Vi tar forbehold om eventuelle valutaendringer 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel