Oppdagelsesreise på Madagaskar – Den store rundreisen!

Dette er en fantastisk rundreise med den engelsktalende guiden Klaus Heimer, som har bodd i landet i mer enn 12 år og jobbet som fotograf og journalist. Turen går først til det vulkanske området omkring Ampefy og Analavory, deretter til den østre delen av landet, langs Pangalanes-kanalen, gjennom Tamatave og Foulpointe til den vakre øya Sainte Marie. Så går ferden tilbake til Tana, gjennom høylandet til Fianarantsoa, og derfra med to til Manakara, helt sør på østkysten. Som en siste opplevelse, blir det et besøk i Ranomafana nasjonalpark. Risen inkluderer to nasjonalparker og flere små reservat. Møt lokalbefolkningen, få ny innsikt gjennom guiden og møt mange eksepsjonelle fotomuligheter. Du vil også oppleve noen kulinariske høydepunkter og selvsagt ha mange møter med lemurene (halvapene) som kun finnes akkurat der.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1. Antananarivo

Når du ankommer flyplassen, blir du møtt av vår representant og kjørt til hotellet - som ligger i sentrale Antananarivo (og kalles for Tana).

Dag 2. Antananarivo - Soavinandriana

Etter frokost går ferden vestover og det blir stopp underveis for å nyte den vakre naturen. Vi besøker en lemurpark, der det lever ni ulike arter. Neste stopp er i en liten by der flere familier lager ulike kjøretøy i miniatyr av gamle flasker og som eksporteres rundt om i verden. Vi kjører videre til Miarinarivo, der vi får treffe elever i prosjektet ”Ny Hary”. Prosjektet gir barn med fattige foreldre mulighet til å gå på skolen og få et gratis måltid mat hver dag. Vi fortsetter til Ampefy og til kaffeplantasjen Christos Spiliopoulo, der vi blir over natten. Ca 150 km og maksimum 3 1/2 times kjøretid.

Dag 3. Soavinandriana

Denne dagen utforsker vi området rundt Soavinandriana, fossefallet ved Lilyelven, geysirer og utsiktspunktet Ilot de la Vierge. Vi overnatter på Christos igjen. Maksimum 100 km kjøring.

Dag 4. Soavinandriana – Antananarivo - Andasibe

Tidlig om morgenen drar vi tilbake til Tana og fortsetter deretter østover til Andasibe. Underveis stopper vi ved reptilparken i Marozevo, der vi får se kameleoner på nært hold. Vi sjekker inn på Andasibe Forest Lodge. Om kvelden får du mulighet til gå tur med guide som lyser med lommelykt, med håp om å få se blant annet den nattaktive lemuren ”muslemur”, sovende kameleoner og frosker som lever i trærne. 300 km / ca 6 timers kjøretid.

Dag 5. Andasibe

Dagen starter med en tur med guide i parken Analamazaotra, der den største av lemurene finnes, Indri. Den kan bli opptil 80 cm lang og har et bjeffende skrik som vi forhåpentligvis får høre. Her er det flere typer lemurer, fugler og andre dyr. På ettermiddagen besøker vi parken Mantadia, som er en mer viltvoksende park - men med bra turstier. Med litt flaks, kan vi få se lemurarten Diadem Sifaka og Bamboo lemuren.  Vi får en ny natt på Andasibe Forest Lodge. 40 km kjøring til Mantadia og tilbake.

Dag 6. Andasibe - Akanin´Ny Nofy

Vi reiser tidlig om morgenen til Brickaville og fortsetter videre på en grusvei til Manambato, som ligger ved Rasoabesjøen. Så skal vi på båttur langs Pangalaneskanalen til Akanin´Ny Nofy og Palmarium Hotel, som ligger ved en lemurpark. 125 km på vanlig vei, deretter 7 km på grusvei og til slutt en 2 timers båttur på kanalen.

Dag 7. Akanin´Ny Nofy - Tamatave

Om morgenen tar vi en spasertur i Palmarium Park, der vi får se flere ulike lemurarter. Etterpå tar vi båt til Tamatave, som er Madagaskars største havn. En kort kjøretur til Hotel Nica for overnatting og til slutt. 3 timers båttur.

Dag 8. Tamatave - Foulpointe

Vi utforsker Ivoloina-reservatet som ligger noen kilometer fra Tamatave og ferden fortsetter videre til Foulpointe. Der kan vi besøke et gammelt fort, nyte havet, maten og gå en tur langs stranden. Overnatting på Manda Beach Hotel. Ca 60 km kjøring.

Dag 9. Foulpointe - Soanierana-Ivongo – Sainte Marie

Ferden går videre til østkysten og Soanierana-Ivongo, der vi tar fergen over til den vakre øya Sainte Marie som er en gammel piratøy. Vi bor på Lakana Hotel som ligger på stranden, midt mellom flyplassen og byen Ambodifotatra. 75 km biltur og ca 2 timer med ferge.

Dag 10-11. Sainte Marie

Her har vi et par dager helt uten program. Man kan oppleve den sørlige delen av øya med Ile aux Nattes eller den nordlige eller østlige delen av øya – fra sykkelsetet eller til fots. Noen ønsker kanskje å drive med vannaktiviteter eller rett og slett nyte livet på stranden. Sørg for at du får med deg piratkirkegården ved lavvann og nyter den vakre solnedgangen. Overnatting på Lakana Hotel.

Dag 12. Sainte Marie – Antanananrivo

Vi tar fergen tilbake til fastlandet og Soanierana-Ivongo og deretter videre til flyplassen i Tamatave. Vi flyr tilbake til Tana og bor på Belvedere Hotel. Dersom det er plass på flyet, flyr vi direkte fra Sainte Marie via Tamtave og nordover til Tana.

Dag 13. Antanananrivo – Antsirabe – Ambositra – Fianarantsoa

Reisen fortsetter sørover og først til Antsirabe, som er kjent for edelstener og rickshaws. Vi passerer vakre landskap på turen nedover til Fianarantsoa. På en utsiktsplass underveis, får vi en eventyrlig utsikt over byen Ambalavao. Overnatting på Villa Sylvestre. 420 km og 7 timers kjøring.

Dag 14. Fianarantsoa – Manakara

Denne dagen skal vi ta ”Jungle Express Train”. Toget går ved 7-tiden om morgenen og vi kommer til å kjøre over 67 broer, gjennom 48 tuneller og gjennom tropisk skog til Manakara som ligger på østkysten av Madagaskar. Ved hver stasjon toget stopper, selges det fersk frukt, fisk og kaker. Dette bidrar til eksotiske opplevelser! Togreisen tar omkring 8-13 timer og vel fremme i Manakara sjekker vi inn på vårt hotell O-Delices Annexe.
Dersom toget av én eller annen grunn ikke går, vil vi besøke den historiske delen av Fianarantsoa og deretter dra til Ambalavao for å overnatte på Bougainvillées Hotel. 163 km, 8-13 timer med jungeltoget.

Dag 15. Manakara – Ranomafana

Denne morgenen kan du gjøre hva du vil på egen hånd. Du kan gå ned og se når fiskerne kommer tilbake med dagens fangst eller ta en kanotur på Pangalaneskanalen. Senere drar vi videre sammen opp til Ranomafana. Langs veien passerer vi blant annet palmetrær og krydderplantasjer. Vi tar en sen kveldstur i mørket langs veien for å få øye på muslemuren, kameleoner og andre nattaktive dyr. Overnatting på Chez Gaspard.
Dersom det ikke ble noen togtur, vil vi besøke Anjareservatet som ligger ca 12 km sør for Ambalavao, der vi har stor mulighet til å få se familier av den såkalte kattlemuren. Ferden går videre til Ranomafana for overnatting. Ca 200 km kjøring.

Dag 16.  Ranomfana – Sahambavy

Denne dagen besøker vi den store nasjonalparken Ranomfana, som ligger ved Namoronaelven. Her finnes det blant annet gylne bambuslemurer, brune lemurer og Sifakan (i slekt med silkelemuren).  På ettermiddagen fortsetter vi til Fianarantsoa og herfra tar vi et gammelt tog til innsjøen Sahambavy - dersom minst 4 personer er med på turen. I motsatt fall kjører vi bil dit og overnatter på Lac Hotel, som ligger rett ved sjøen. Ca 85 km kjøring.

Dag 17. Sahambavy – Ambositra

Nå legger vi i vei nordover igjen, og drar til Ambositra. Vi besøker Zafimaniry, som er et snekkerverksted der folk driver med  treskjæring. Overnatting på Hotel Artisan. Ca 150 km kjøring.

Dag 18. Ambositra – Antsirabe

Ferden går videre nordover på ”riksvei” 7 til Antsirabe, der vi ser oss omkring ved Andraikibasjøen og besøker kanskje et verksted der de lager ulike miniatyrer av gjenvunnet materiale. Overnatting på Rima Guest House. 130 km kjøring.

Dag 19. Antsirabe – Antananarivo

Reisen begynner å nærme seg slutten og vi drar mot Tana. På veien stopper vi ved Ambatolampy, der vi får se hvordan de lager kasseroller av gjenvunnet aluminium. Litt avhengig av når vi kommer til Tana, kan vi eventuelt besøke et marked, der den som har mer plass i bagasjen kan handle litt. Avhengig av når flyet går tilbake til Norge, drar dere enten ut til flyplassen eller overnatter rett ved. (Overnattingen kommer i så fall i tillegg). 180 km kjøring.

Reisfakta Pris

Pris: 27 245 NOK per person i dobbeltrom ( 2016)
Enkeltromstillegg: 5 820 kr

Gruppen består av minst 2 personer og maksimum15 personer.
Datoer 2016: 1-20/5, 5-24/6, 3-22/7, 7-26/8, 4-23/9, 2-21/10, 6-25/11

I prisen er følgende inkludert:

* Alle transportstrekninger i henhold til programmet
* Hotellovernatting i henhold til programmet eller på likeverdig hotell med frokost. I Soavinandriana og på Sainte Marie med halvpensjon (frokost og middag).
* Inngangsbilletter og lokale guider til parker og reservater (Andasibe og Ranomafana)
* Bil, minibuss eller buss med sjåfør, avhengig av gruppens størrelse
* En flaske vann per person per dag

Dette kommer i tillegg til prisen:

* Fly tur/retur Madagaskar i tillegg til innenriksfly Tamatave – Tana eller Sainte Marie – Tana. Se program dag 12, totalt ca 15 400 NOK per person
* Sikkerhetsskatt på flyplassen, ca 330 NOK per person
* Visum til Madagaskar, EUR30 per person
* Lunsj og middag
* Vaksinasjoner: Kontakt et legesenter i god tid før avreise for å sjekke hva slags vaksiner som til enhver tid anbefales
* Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Dette kan vi tilby våre gjester gjennom Gouda forsikringsselskap.

Vi tar forbehold om eventuelle prisjusteringer pga valutaendringer. Bosted og programmet kan endres, men alternativet vil ha samme standard.

Kommentarer

Juli 2015«Har akkurat kommet tilbake fra en eventyrlig reise til Madagaskar, en reise vi virkelig kan anbefale. Naturen var storslagen og mangfoldig, hotellene var som regel bungalow-type, veldig sjarmerende og utrolig rene med flotte baderom. Hyggelige restauranter fant vår svært dyktige guide Klaus Heimer overalt. Han var utrolig flink, omtenksom og ville virkelig vårt beste, dessuten behersket han mange språk - også madagassisk. I de fantastiske nasjonalparkene møtte vi mange ganger på lemurer. En virkelig superferie!» Mvh Birgitte og Hans Nilsen

Juni 2014: «Jeg kan bare svare for meg selv, dette var mitt livs reise! Etter den første uken var jeg helt sikker på at jeg ønsker å flytte til Madagaskar når jeg blir pensjonist. Bosette meg i nærheten av et naturreservat og dyrke grønnsaker: Velkommen hit til meg for å feste, Lemurer! Hihi! Drømme kan man jo gjøre...
De første to ukene dro vi omkring på egen hånd med Taxi-Brousse. Det var litt av en opplevelse! De tre ukene med Klaus og den tysk/sveitsiske gruppen var også hyggelig. Da fikk vi se mye som vi ville gått glipp av på egen hånd.
De siste to ukene leide vi bil (med sjåfør/guide) og dro til litt mer utilgjengelige steder». / Ami W.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel