Kilimanjaro – Afrikas høyeste fjell!

Å bestige Afrikas høyeste fjell er en opplevelse man aldri vil glemme. Følelsen man får av å stå på toppen - temmelig utmattet og med en kropp som verker - er helt ubeskrivelig. Midt inne i vakker natur og med en vanvittig utsikt, stikker Kilimanjaro, 5.895 m.o.h., seg ut som det høyeste frittstående fjellet i verden. Du trenger ikke å være en erfaren fjellklatrer for å delta. Denne fotturen er ypperlig for den som søker en utfordring, mens man samtidig nyter eksotisk og mangfoldig natur. Jo flere dager det tar for å nå toppen, jo større mulighet er det å komme opp til Uhuru Peak.

Det er flere alternative ruter å gå for å nå toppen, og den mest populære er Marangu Route. Dette er den enkleste stien opp og man overnatter i enkle hytter. De andre stiene er litt mer krevende, men man treffer ikke like mye folk underveis, man går gjennom vakrere miljøer og sover i telt. Valget er ditt!

Vi tilbyr rutene Marangu, Machame, Rongai og Lemosho Shira.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Resisefakta Kilimanjaro-Afrikas høyeste fjell

Klima

Selv om Kilimanjaro er tilgjengelig året rundt, er det viktig å være oppmerksom på de utfordringene man kan møte på ulike tidspunkt av året og planlegge turen deretter. De månedene som egner seg best er selvsagt når været er på sitt beste, men det er et viktig poeng at disse periodene også er de mest hektiske månedene på fjellet med mange mennesker. Klimaet på fjellet er uforutsigbart, så det er viktig at du forbereder deg mentalt for verst tenkelig værforhold, selv om turen skal gjennomføres når været normalt skal være på sitt beste. Unngå april - mai når det er regntid her nede.

Driks

Dette er alltid en individuell vurdering, men som i mange områder der turisme er et viktig bidrag til landets økonomi og de ansattes inntekt, er det vanlig å gi driks til dem som hjelper deg på veien. Som en rettesnor, anbefaler vi USD 30 per person per dag dersom du er fornøyd med de tjenestene som guide og bærer leverer. For Machame-ruten, utgjør dette USD 210 per person, siden man tilbringer 7 dager på fjellet. Tips betales alltid på slutten av turen og beløpet deles på de personene som skal ha.

Kombinasjonen safari og strandliv

Det er ypperlig å kombinere bestigning av Kilimanjaro med en etterfølgende safari og/eller avkobling med sol- og badeferie på Zanzibar!

Utstyr

Utstyr

Pakkeliste

Været kan variere mye på Kilimanjaro, så for å gjøre turen så enkel som mulig, er det viktig å pakke fornuftig. Det du skal bære på turen, er det du trenger den dagen og dette pakker du i en ryggsekk som rommer ca 10 kg. Det resterende av bagasjeinnholdet, pakker du i en vanntett bag som bærerne hjelper deg med, pakk det gjerne i en myk sportsbag. De bærer til og med soveposen og liggeunderlaget ditt i tillegg til fellesutstyret hele laget kommer til å få behov for.

Nedenfor gir vi et forslag til hva som er greit å ha med. Mye av dette kan leies på destinasjonen.

Klær

* Godt inngåtte fjellstøvler eller -sko. De bør være myke og behagelige, men være stabile og ha tykk såle med et godt grep. Det er viktig at man har gått endel med dem, det siste en ønsker er at gnagsår skal være det som hindrer deg i å nå toppen. Ta gjerne med et par enklere sko man kan ta på om ettermiddagen når dagens turøkt er over.

* Underbukse/truse. Gjerne 2 stykker, så du kan skifte alternativt ha på begge to, dersom det blir kaldt

* Varm jakke 

• Regn- og vindjakke, regnbukse og/eller en luftig poncho i varmere klima.

* Varm genser, gjerne i fleece.

* Strømper i syntetisk materiale eller i ull, og ta gjerne med et ekstra, tørt par.

* Bukser og shorts

* Kortermet genser i syntetisk materiale eller i ull.

* Lue/caps, ansiktslue

* Hansker

Utstyr

* Ryggsekk som rommer ca 30 liter

* Sovepose/liggeunderlag

* Vannflaske

* Håndkle

* Solbriller

* Solkrem med høy faktor.

* Hodelykt med ekstra batterier

* Kamera med ekstra batterier og minnekort

* Staver (med dem skyver man fra ved oppstigninger og sparer knærne ved nedstigninger, og de er til hjelp i krevende terreng). Kjøp tredelte, slik at de går ned i sekken/kofferten (de slippes ikke gjennom sikkerhetssonen før flyavgang og å sende dem som spesialbagasje koster ekstra).

* Tannbørste/tannkrem

* Våtservietter mm.

* Gnagsårplaster eller sportstape

Snacks

Frokost, lunsj og middag er inkludert i prisen. Men det smaker alltid herlig med litt snacks underveis, for å holde energien og humøret oppe. Forslag til dette kan være:

* Energibars

* Blåbærsuppe (pulver)

* Nøtter

Machame-ruten – Program

Machame-ruten – Program

Machame-ruten – Program

Kilimanjaros Machame-rute er én av de mest populære og er litt mer krevende enn de andre rutene, så det er en fordel å være en erfaren turgåer. Utsikten man får er helt eventyrlig. Innledningsvis strekker veien seg gradvis oppover gjennom vakre skogspartier, og etterhvert blir det mange spektakulære overraskelser før du når toppen av Afrikas høyeste fjell på 5 895 meter.

Dag 1.
Kilimanjaro - Moshi Du ankommer Kilimanjaro, der vår representant møter deg på flyplassen og dere kjører til Moshi Town for innsjekking. Du pakker ryggsekken som du skal ha med deg og sørger for å få en god natts søvn.

Bosted: 3-stjerners hotell

Dag 2.

Machame Gate 
Etter frokost møter dere vår guide for en gjennomgang av turen, og deretter bærer det avsted til Machame gate for all nødvendig registrering og formaliteter før man starter bestigningen av Kilimanjaro. Så starter den fantastiske turen opp Machame-ruten, gjennom regnskoger frem til det første stoppet på Machame Camp på 2 850 m.o.h.

Fottur: Ca 7 timer

Bosted: I telt på Machame Camp

Dag 3.
New Shira Camp Turen starter tidlig, og ferden fortsetter gjennom regnskogen og deretter blir det litt bratt, før mani kommer ut på et helt åpent landskap. Til slutt når dere Shira Camp på 3 840 m.o.h.

Fottur: Ca 6 timer

Bosted: I telt på New Shira Camp

Dag 4.
Barranco Camp Denne dagen blir det en akklimatisering, der dere først går opp til ”The Shark’s Tooth” på 4 630 m.o.h. før dere går ned igjen til Barranco Camp på 3 976 m.o.h. Denne akklimatiseringen er ekstremt viktig for deg og kroppen, slik at du lykkes med å komme helt opp til toppen av fjellet. Barranco er kjent for å gi turgåerne en praktfull solnedgang.

Fottur: Ca 7 timer

Bosted: I telt på Barranco Camp

Dag 5.

Karanga Valley Camp 
En litt kortere tur for å forberede dere på en lang dag den påfølgende dagen. Dere starter med en bratt tur oppover The Great Barannco Wall, før turen fortsetter videre til Karanga Valley Camp på 3 995 m.o.h.

Fottur: Ca 4 timer

Bosted: I telt på Karanga Valley Camp

Dag 6.

Barafuu Camp 
Dere fortsetter gjennom Karanga Valley og deretter på et vakkert, månelignende landskap. Ferden går videre til Barafuu Camp på 4 673 m.o.h., der man kan se de to fjelltoppene Mawenzi og Kibo. På ettermiddagen henger dere ved campen og nyter liv livet og lader opp foran nattens fottur.

fottur: Ca 7 timer

Bosted: I telt på Barafuu Camp

Dag 6/7.

Uhuru Peak 
Dere vekkes midt på natten for å gå ”grande finale” med den desidert bratteste og mest krevende turen. En del av strekningen gjennomføres om natten og man går særdeles langsomt fremover i mørket, gjennom løs vulkansk sten for å komme opp til kraterkanten på Gillman´s Point på 5 685 m.o.h. Her får dere tid til en kort hvil og tid til å nyte den spektakulære soloppgangen over Mawenzi. Etter dette gjenstår det en tøff strekning, ihvertfall mentalt, fordi det lett føles som om turen aldri tar slutt. Men når du endelig når toppen Uhuru Peak 5 895 m.o.h., er det verdt alt slitet! Nyt Afrikas tak!!

Deretter går dere ned til Mweka Campsite 3 068 m.o.h. for å hvile og for å feire at du nettopp har vært oppe på toppen av Kilimanjaro – verdens høyeste frittstående fjell.

Fottur: Ca 12 timer

Bosted: I telt på Mweka Camp

Dag 8.

Moshi 
Etter en velfortjent frokost fortsetter dere turen nedover til Mweka gate 1 640 m.o.h., der dere signerer med navn og får diplom; ”The Summit Uhuru Peak”. Deretter blir dere kjørt til Moshi og sjekker inn på hotellet for å få en etterlengtet dusj og mulighet til å sove i en seng.

Fottur: Ca 5 timer

Bosted: 3-stjerners hotell

Dag 9. 
Hjemrese 
Etter frokost er tiden inne for å ta farvel, etter helt unike opplevelser og minner for livet! Ferden går hjemover, alternativt går den videre på reise til eksotisk safari eller til eventyrlige Zanzibar for strandliv og sol. Kontakt oss for å få et skreddersydd program

Rongai - Dag för dag

Rongai - Dag för dag

Rongai-ruten – Program

På Rongai-ruten bestiger man Kilimanjaro fra den nordøstlige siden av fjellet, langs grensen mellom Tanzania og Kenya. Denne veien vil gi en følelse av uberørt villmark og man får på den måten et annerledes perspektiv på Kilimanjaro.

Dag 1.
Kilimanjaro - Marangu Du ankommer Kilimanjaro, der vår representant møter deg på flyplassen og dere kjører til Kilimanjaro Mountain Resort for innsjekking. Hotellet ligger på 1 950 m.o.h. Om kvelden vil guiden ha en gjennomgang av turen før dere hygger dere med en middag. Du pakker ryggsekken som du skal ha med deg og sørger for å få en god natts søvn.

Bosted: Kilimanjaro Mountain Resort

Dag 2.

Marangu – Moorland Camp 
Denne dagen begynner eventyret! Etter frokost møter dere vår guide og deretter bærer det avsted til Rongai gate for all nødvendig registrering. Deretter kjører dere videre til Nale Moru, 1 950 m.o.h. der den fantastiske turen starter. Først går dere oppover en sti gjennom blant annet et potetjorde, før dere fortsetter inn i en furuskog. Ved 2 600 meter begynner skogen å bli tynnere og dere kommer til den første campingplassen.

Fottur: Ca 3-4 timer

Bosted: I telt på Moorland Camp

Dag 3.
Kikelewa Caves Etter frokost går ferden videre opp til Kikelewa Caves på 3 800 m.o.h., og det er nå du virkelig begynner å merke at du er på et utrolig eventyr. Det blir et stopp ved Second Cave 3 450 m.o.h. for å nyte en lunsj og deretter fortsetter turen til Kikelewa Caves.

Fottur: Ca 6-7 timer

Bosted: I telt på Kikelewa Caves Camp

Dag 4.
Mawenzi Tarn Camp Denne dagen blir det en litt kortere tur til Mawenzi Tarn på 4 330 m.o.h. – men den er noe mer bratt. Etter lunsj skal dere på en såkalt akklimatiseringstur opp til 4 500 m.o.h.. Herfra får du en helt magisk utsikt over Mawzenzi Peak. Så bærer det av sted tilbake til Mawanzi Tarn Camp for middag og overnatting.

Fottur: Ca 3-4 timer / en akklimatiseringstur på ca 2 timer.  

Bosted: I telt på Mawanzi Tarn Camp

Dag 5-6.

Kibo Campsite 
Ferden går videre; Dere krysser ørkenen, mellom Mawenzi og Kibo på 4 730 m.o.h. Det viktige denne dagen er å få masse hvile for å gjøre seg klar til den siste bestigningsetappen: Mat og drikke er sentralt!

Fottur: Ca 4-5 timer

Bosted: I telt på Kibo Camp

Dere vekkes midt på natten for å gå ”grande finale” med den desidert bratteste og mest krevende turen. En del av strekningen gjennomføres om natten og man går særdeles langsomt fremover i mørket, gjennom løs vulkansk sten for å komme opp til kraterkanten på Gillman´s Point på 5 685 m.o.h. Her får dere tid til en kort hvil og tid til å nyte den spektakulære soloppgangen over Mawenzi. Etter dette gjenstår det en tøff strekning, ihvertfall mentalt, fordi det lett føles som om turen aldri tar slutt. Men når du endelig når toppen Uhuru Peak 5 895 m.o.h., er det verdt alt slitet! Nyt Afrikas tak!!

Nedstigningen til Kibo på 4 700 m.o.h. vil føles som om du flyr på skyer. Etter litt hvile, fortsetter dere nedstigningen til den siste campingplassen ved Horombo på 3 720 m.o.h.

Fottur: Ca 11-15 timer

Bosted: I telt på Horombo Camp

Dag 7.

Marangu 
Dette er den siste dagen! Etter en ca 7 timers nedstigning er dere fremme og innsjekking på Kilimanjaro Mountain Resort gjenstår for å få en etterlengtet dusj. Da er det på tide å feire!

Fottur: Ca 7 timer

Bosted: Kilimanjaro Mountain Resort

Dag 8. Hjemrese

Etter frokost og utsjekking er tiden inne for å ta farvel. En ypperlig kombinasjon med Kilimanjaro, er å dra på en eksotisk safari i Tanzania og deretter til Zanzibar for strandliv og avslapning. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et flott program

Pris

Marangu-ruten – overnatting i hytter

Pris fra: 18 685NOK per person

Machame-ruten – overnatting i telt

Pris fra: 20 675NOK per person

Rongai-ruten - overnatting i telt

Pris fra: 21 315NOK per person

Prisen gjelder minimum 2 personer, del i dobbeltrom uten fly

Følgende er inkludert i prisen:

* 2 netter på 3-stjerners hotell, del i dobbeltrom

* Bosted på fotturene, del i dobbeltrom/i telt for to

* Transport til og fra fjellet

* Transport til og fra flyplassen

* Profesjonell guide, kokk og bærehjelp

* Tre måltider per dag på fotturene

* Alle avgifter og inngangsbilletter

* Trygghetsgarant

Følgende er inkludert i prisen:

* Fly tur/retur

* Driks

* Visum, 50 USD

* Avbestillingsforsikring

* Reiseforsikring

Send oss en forespørsel, så lover vi å komme tilbake med et godt forslag i løpet av kort tid

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel