Kenya og Tanzania: En unik rundreise med safari

Bli med på ditt livs safari! Ordet safari er swahili og betyr reise. Du vil møte et utrolig variert landskap og et spesielt rikt dyreliv både i Tanzania og i Kenya. Du får oppleve alle de kjente nasjonalparkene og reservatene. Vi besøker Lake Nakuru, Masai Mara, Serengeti National Park, Lake Naivasha, Ngorongoro krater og Amboseli National Park.

Reisen er på 12 dager og overnattingsstedene har 4-5 stjerner. Vi drar som en mindre gruppe på maks 6-7 og minimum 2 personer. Engelsktalende guide.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1: Nairobi

Når vi lander på Nairobis flyplass, blir vi møtt av en guide og kjørt til Nairobi og Pan Afric Hotel med 4 stjerner eller Nairobi Serena Hotel med 5 stjerner (oppgradering til Nairobi Serena koster USD 37 per person).

Dag 2: Nairobi til Lake Naivasha

Etter frokost drar vi avsted på safari, en av Øst-Afrikas beste. Ferden går til Lake Naivasha, en vakker innsjø nordvest for Nairobi. På veien blir det stopp på et utsiktspunkt, der vi ser utover vakre Great Rift Valley. Vi ankommer lodgen i passe tid for lunsj og på ettermiddagen drar vi ut på en båtsafari på sjøen, der vi ser sjiraffer som spaserer rundt akasietrærne, bøfler som trasker omkring i myren og aper som roper ut fra tretoppene mens flodhestene hviler i vannkanten. Vi nyter middag og overnatter på Lake Naivasha Sopa Lodge eller Lake Naivasha Simba Lodge, begge med 4 stjerner.
Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 3: Masai Mara Reservatet

Ferden går til Masai Mara-reservatet rett etter frokost, for en suveren safari. Her kan du møte ”the Big Five” og de store kattene som løve, leopard og gepard. Turen går gjennom reservatet til safarilodgen, der en herlig middag venter. Du bor enten på Mara Serena Lodge eller Mara Simba Lodge, begge med 5 stjerner.
Måltider: Frokost, piknik lunsj og middag.

Dag 4: Masai Mara Reservatet

Det blir både morgen- og ettermiddagssafari i spektakulære Masai Mara, med alle muligheter til å ta herlige foto. Mara byr på et så stort og mangfoldig dyreliv at det er vanskelig å tro: Over 450 dyrearter er observert her. Med stor sannsynlighet vil du se løve, flodhest, krokodille, sjiraff, gnu, sebra, bøffel, vortesvin, hyene, sjakal, leopard, elefant og mengder av ulike antiloper. Middag og overnatting på safarilodgen Mara Serena Lodge eller Mara Simba Lodge.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5: Masai Mara til Serengeti National Park

Etter frokost pakker du med mat for en lunsj i form av piknik og forlater lodgen for en lang biltur gjennom Masai Mara til Mara ”crossing”, grensen mellom Kenya og Tanzania. Etter tollen går ferden videre inn i Tanzania og mot Serengeti National Park via Ndabaka. Serengeti er swahili for uendelige sletter. Parken ligger på et høyt platå mellom Ngorongoros høyland, Kenya og Tanzania. Dersom det er nok tid, blir det safari underveis til lodgen. Middag og overnatting på Serengeti Serena Lodge eller på Bilila Lodge – begge med 5 stjerner.
Måltider: Frokost, piknik lunsj og middag.

Dag 6: Serengeti National Park

Denne dagen blir det Tanzaniasafari i det verdensberømte fristedet for dyr; Serengeti National Park. Det er den største nasjonalparken i Tanzania på hele 14 763 km2. Serengeti har den største gjenværende bestanden av slettedyr som sebra, sjiraff, antilope, gnu og vortesvin. Parken er også kjent for sine rovdyr som løve, gepard, leopard, hyene og her er det også et rikt fugleliv med ca 500 ulike arter. Middag og overnatting på Serengeti Serena Lodge eller Bilila Lodge.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7: Serengeti National Park

Etter frokost blir det nok en vidunderlig dag med safari i Serengeti National Park og pikniklunsj. Safariguiden vil sørge for å ta dere med til ulike områder, som Moro Kopjes og Gol Kopjes. De store gresslettene går i ett med Kopjes fjellformasjoner, så det ser ut som flytende granittblokker, der hver øy har sin egen samling dyr. Du får oppleve Seroneraelven som flyter gjennom parken og er hjem for mange fuglearter og reptiler. På ettermiddagen fortsetter reisen til Nabi Hill Gate, der vi nyter en minneverdig pikniklunsj. Turen går videre til Malanja Depression (en fordypning) og deretter inn i Ngorongororeservatet og fortsetter til Ngorongoro Serena Lodge. Skydotter som duver over kanten på krateret får det til å se ut som et litt tåkete fossefall og skaper en eventyrlig stemning. Vår unike og luksuriøse safarilodge passer inn i konturene på kraterkanten og er bygd på en vulkansk klippe. Dette gir en praktfull utsikt over bunnen på krateret, men er helt usynlig sett nedenfra krateret, dit vi skal dagen etter på safari. Middag og overnatting på Ngorongoro Serena Lodge med 5 stjerner eller Ngorongoro Farm House med 4 stjerner.
Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 8: Ngorongoro Krater tur

En eventyrlig 6 timers safari i Ngorongorokrateret, også kalt Africa´s Eden står på programmet. Krateret er kjent for ”the Big Five”, svart neshorn og en sodasjø. Den enorme dyrebestanden her nede innebærer store muligheter til å se flere løver på kort tid. Vi kjører nedover ca 600 meter mot bunnen i safarijeep og har en fantastisk dag sammen med Afrikas Big Five; løve, elefant, bøffel, neshorn og leopard – før ferden går oppover kraterveggen og så til neste lodge. Middag og overnatting enten på Lake Manyara Serena Lodge med 5 stjerner eller Kirurumu Tented Lodge med 4 stjerner.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 9: Lake Manyara National Park

På morgenen, etter frokost, drar vi til Lake Manyara nasjonalpark som er en av Tanzanias fineste parker. Det blir både morgen- og ettermiddagssafari og vi nyter lunsj enten som piknik eller på lodgen. Senere på ettermiddagen går ferden mot byen Mto wa Mbu og Great Rift Valley. Vi fortsetter til den unik safarilodgen, som har en helt eventyrlig utsikt over Lake Manyara National Park. Middag og overnatting på safarilodgen, enten på Lake Manyara Serena Lodge med 5 stjerner eller på Kirurumu Tented Lodge med 4 stjerner.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 10:  Amboseli National Park

Vi kjører til byen Arusha, som er sentrum for reisen Cape to Cairo, der vi nyter en pikniklunsj. Ferden går videre over grensen mellom Tanzania og Kenya, der vi må gjennom tollen før innreise til Kenya. Dersom vi rekker det, blir det en liten safaritur i Amboseli nasjonalpark før vi koser oss med en sen middag på Amboseli Serena Lodge eller på Amboseli Oltukai Lodge – begge med 5 stjerner.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 11: Amboseli National Park

Etter frokost blir det nok en safaritur i Amboseli nasjonalpark, som ligger ved foten av Mount Kilimanjaro (5882 m.o.h). Amboseli er kjent for sine enorme horder av elefanter og en slående utsikt over Kilimanjaro når været er klart. Det blir lunsjservering på lodgen før en ny safaritur på ettermiddagen. Middag og overnatting på Amboseli Serena Lodge eller på Amboseli Oltukai Lodge.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 12: Amboseli National Park til Nairobi

Blir det litt tid etter frokost, drar vi ut på en liten safaritur i Amboseli nasjonalpark før det serveres lunsj på lodgen og tiden er inne til å ta farvel etter en vidunderlig safari i Øst-Afrika. Dere blir kjørt til flyplassen i Nairobi for å ta flyet hjem.
Måltider: Frokost og lunsj.

Resfakta Pris

Pris från: 38 220 NOK per person del i dobbeltrom, ej fly (26 mars - 6 april 2017)
Tillegg for enkeltrom: 3 720 NOK

Pris från: 47 685 NOK per person del i dobbeltrom, ej fly (17 - 28 december 2017)
Tillegg for enkeltrom: 7 785 NOK

Pris från: 39 380 NOK per person del i dobbeltrom, ej fly (2 juli - 2 november 2017)
Tillegg for enkeltrom: 6 570 NOK

Safarireisen gjennoføres i en mindre gruppe, maks 6-7 og minimum 2 personer med faste avreisetidspunkt. Engelsktalende guide.

I prisen er følgende inkludert:

* Alle transportstrekninger til og fra flyplass i henhold til program.
* Overnatting som i program i dobbeltrom.
* Helpensjon og overnatting på safarituren som i programmet. Det er ikke helpensjon dag 1 eller dag 12. Flaskevann serveres på safariturene.
* Service og guiding av engelskspråklig fører/guide.
* Transport i firehjulsdrevet safarijeep med pop-up-roop for å kunne speide etter dyrene.
* Safariturer i henhold til programmet.
* Alle skatter.
* Inngangsbilletter og avgifter til alle parker og reservater som nevnes i programmet.

Dette kommer i tillegg til prisen:

* Fly tur/retur Oslo, ca 8 500 NOK per person
* Visum til Kenya og Tanzania, ca 50 USD per land
* Drikke
* Driks til guide og øvrig personell
* Reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Vi tar forbehold om prisendringer pga. Plasstilgang på flyet, skatter og valutaendringer.

Kommentarer

Hei African Tours & Safari!

Vi hadde en helt fantastisk og godt planlagt reise. Den store fordelen med en slik reise, er at man har samme bil og sjåfør/guide hele tiden. Guiden vi hadde het Barack, som presidenten, og var skikkelig kunnskapsrik og åpen for våre forslag. Han var veldig avslappet på en positivt måte, satte ikke opp en masse regler for safarien som kunne dempet gleden og han gjorde virkelig ALT for at vi skulle få en herlig opplevelse. Hans personlighet og kjennskap til dyrelivet bidro i stor grad til en vellykket safari. Har du mulighet, vil vi gjerne at du videreformidler vår, og da snakker jeg for hele selskapet i bilen, MEGET positive oppfatning av ham. Da vi skulle passere grensen til Kenya og Amboseli på hjemveien, hadde politikerne to dager ii forveien på vanlig politikers vis laget en ny, meningsløs lov som forbød Tanzaniaregistrerte biler til å passere grensen akkurat dér. Derfor måtte vi bytte bil og guide ved grensestasjonen….

Lodgene og maten på reisen var helt tipp topp. Og på hele ferden har vi alle steder møtt kun vennlige og imøtekommende mennesker.
Vi er også veldig fornøyd med det dyrelivet vi fikk oppleve. Blant mange høydepunkter var det fantastisk å ha fått sett hele fem leoparder og oppleve migrasjonen av gnuer i Masai Mara – bare for å nevne noe. Dyrelivet inne på lodgeområdene både på dagtid og om natten bidro til ekstra stor glede.
Reisegruppen ble også en vellykket match. I tillegg til oss, var det et par fra Australia og to kvinner fra Tyskland. Hele selskapet var i omtrent samme alder. Vi kom alle sammen veldig godt overens og omgikk hverandre med stor glede også etter at safaridagen var over.
Konklusjon: En utrolig vellykket reise som vi godt kan tenke oss å ta en gang til. Kanskje på en annen tid på året for å oppleve et mer frodiggrønt Kenya/Tanzania.

Med vennlig hilsen
Tommy og Lena Brav

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel