Fottur i Sør-Afrika og Swaziland

Høydepunktene:

  • Mpumalanga - Panorama route sightseeing
  • Krugerparken – safariturer
  • Swaziland – fjellturer og kulturopplevelser
  • KwaZulu Natal – fotturer, safariturer og museum
  • Drakensfjellene – fjelltur
     

Totalt blir det 8 ulike turer til fots: Mac Mac, Blyde River Canyon, Big 5, Swaziland, Isimangaliso, Zululand, Drakensberg, The Amphitheatre

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1.
Johannesburg 
Når vi lander på Johannesburgs flyplass, dagen etter avreisen fra Norge, blir vi møtt av en sjåfør som kjører oss til Rivonia Road Lodge. Stedet ligger i området Sandton, der vi skal overnatte.

Dag 2.
Mpumalanga 
Allerede tidlig dagen etter er det en gjennomgang av turen av er engelsktalende guide før ferden går mot Johannesburg og videre østover mot Mpumalanga. På ettermiddagen vil vi besøke gullgruvebyen Pilgrim Rest og punktet God´s Window, som sies å gi verdens vakreste panoramautsikt med 900 meter ned til en ravine. Vi får strukket litt på bena når vi går fra Mac Mac fossefall og fortsetter til våre hytter, som ligger på kanten av skråningen.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Bosted: Graskop Mogodi Lodge. Rommet har to enkeltsenger og baderom. Lodgen har svømmebasseng, bar, restaurant og telefon. Wifi er ikke tilgjengelig.

Fottur: Mac Mac-turen er kort og rolig, mest for å strekke på bena. 2-3 km, mindre enn 1 time på en gangsti med svært liten høydeforskjell.

Strekning (kjøring): 400 km, 6 timer eks. stopp for sightseeing, frokost og lunsj.

Dag 3.
Private Game Reserve 
Spektakulære Blyde River Canyon er vår første lange morgentur: Vi starter ved kanten, går nedover dalen med utsikt til ”The Three Sisters” – helt spesielt utformede fjelltopper - og elven nedenfor. Etter lunsj fortsetter vi mot et privat viltreservat i Lowveld og nyter en ettermiddagssafari som går over til å bli en nattur med spotlights. Denne natten skal vi overnatte på en teltcampingplass, som gir oss muligheten til å oppleve en sen kveld ute i vakker natur i storviltsland rundt et leirbål.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Bosted: Karongwe Conservancy. Et 2.1x2.1 m dobbelt kuppeltelt, madrasser og soveposer. Teltene blir satt opp mens du er ute på safari og tas ned når du går på safaritur morgenen etter. Måltidene blir laget av reiselederne. WIFI er ikke tilgjengelig.

Fottur: Blyde River Canyon-turen er middels krevende. 3 1/2 times fottur på fine veier med noen steinete områder.

Strekning (kjøring): 140 km, 2 timer eks. stopp for sightseeing, frokost og lunsj.

Dag 4-5.
Kruger National Park
  Et høydepunkt på denne reisen er en safaritur til fots tidlig om morgenen sammen med en lokal ranger. Helt stille begir vi oss inn i villmarken, lærer oss å kjenne igjen sporene vi møter og andre tegn på at ville dyr har vært i nærheten mens vi håper å finne dem. Etter vår spennende safaritur fortsetter vi til Kruger National Park. Her skal vi tilbringe de kommende to dagene på jakt etter den unnvikende leoparden, den majestetiske løven og den mektige elefanten. Vi drar på safariturer om morgenen og på ettermiddagen. Mellom øktene nyter vi livet i skyggen på campen.  Våre profesjonelle guider deler sine kunnskaper om økologi, dyr og vekster mens vi tilbringer tid i bushen. Det er også mulig å være med på nattsafari med spotlights, men det kommer i så fall som tillegg i prisen.

Måltider: 2 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager

Bosted: Kruger National Park Chalets. 2 netter i Kruger nasjonalparks hytter med eget baderom. Svømmebasseng, restaurant og telefon. Wifi er ikke tilgjengelig.

Fottur: Rolig Big 5-safari til fots tidlig om morgenen, 3-4 timers tur i bushen med en ranger for å oppdage ville dyr.

Strekning (kjøring): 240 km, 3 1/2 time + 3 x 3 timers safaritur.

Frivillig aktivitet: Nattsafari i nasjonalparken i en åpen jeep.

Dag 6-7.
Kingdom of Swaziland 
Vi drar inn i Swaziland, gjennom et frodig område med fruktplantasjer før ferden går oppover mot fjellene. Vi tilbringer to netter i utkanten av Malalotja naturreservat. I løpet av en heldagstur kommer vi til å gå gjennom dette lite utforskede fjellreservatet. Befolkningen i Swaziland holder i hevd en flott kulturarv og vi vil besøke håndverk- og medisinmarkeder når vi passerer hovedstaden Mbabane.

Måltider: 2 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager.

Bosted: Maloltja Nature Reserve. Fjellhytter med rom som inneholder to enkeltsenger og baderom. Wifi er ikke tilgjengelig.

Fottur: Krevende: 4-6 timers fottur gjennom kupert bakkelandskap i Malalotja Game Reserve til et vakkert fossefall. Ujevne veier og områder med bratte skråninger.

Strekning (kjøring): 200 km, 3 timer, eks. 2-3 timers biltur ut av Kruger om morgenen, shoppingstopp i Malelane, Jeppes Reef grenseformaliteter og stopp for sightseeing etc.

Dag 8-9.
 Isimangoliso Wetland Park 
Ferden går tilbake til Sør-Afrika mot Zululand. Vi vil tilbringe en formiddag i Hluhluwe Game Reserve, der bevaring av neshorn har vært hovedmålet. Sent på ettermiddagen besøker vi False Bay for en herlig 2-3 timers tur til fots gjennom skogen og langs elvemunningen, mens vi ser på fugler og forstår betydningen av våtmarken. Isimangaliso er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det unike med parken er kombinasjonen av elvemunningens innsjø, subtropisk kyst, skog og dyreliv.

Måltider: 2 frokoster, 2 lunsjer og 1 middag.

Bosted: Shonalanga Lodge. Rommet har 2 enkeltsenger og baderom. Svømmebasseng, bar, restaurant, telefon. Gratis wifi i kontor- og bassengområdet.

Fottur: 2-3 timers rolig tur gjennom sandskoger og langs elvemunninger.

Strekning (kjøring): 380 km, 5 1/2 time , eks grenseformaliteter, stopp for sightseeing og lunsj.

Frivillig aktivitet: Båttur

Dag 10-11.
Zululand 
Vi forlater kysten og begir oss gjennom naturskjønne åser og daler i Zululand til den lille landsbyen Dundee. Her har det vært utkjempet kamper mellom tropper av zuluer, briter og boere. Vi besøker det informative Tulanamuseet før vi drar til vår lodge. Denne ettermiddagen og kvelden er det satt av tid til å rusle rundt på egen hånd.

Den følgende morgenen utforsker vi Islandlwana slagstedet, før vi gir oss i vei på en spennende 4-5 timers tur til fots gjennom bølgende dalfører i Zululand til Buffalo River, vi følger sporene til de to britene som flyktet fra slaget. Senere på dagen besøker vi Rourkes Drift før vi drar tilbake til lodgen.

Måltider: 2 frokoster, 2 lunsjer

Bosted: Battlefields Country Lodge. Dobbeltrom med baderom. Svømmebasseng, bar, restaurant og telefon. Gratis wifi i resepsjonen.

Fottur: 4-5 timers krevende fottur gjennom Zululand på ujevne veier. Turen har anstrengende områder med noen bratte skråninger. Gjennomføring av en komplett tur er avhengig av Buffalo Rivers vannivå.

Strekning (kjøring): 310 km, 4 1/2 time eks. stopp for sightseeing og lunsj.

Dag 12-13.
Drakensfjellene 
Opplev de eventyrlige Drakensfjellene (dragefjellene) eller Khahlamba (barrier of Spears), som zuluene kaller dem. Dette er de høyeste fjellene i Afrika sør for Kilimanjaro og de har en geologisk fascinerende og vakker form. Her finner man også de mest sjeldne dyrene i verden.

Vi overnatter på basen ved Drakensfjellene og kan glede oss til en heldagstur på fjellstier oppover. Underveis tar vi en forfriskende dukkert i de krystallklare fjellbekkene i Royal Natal National Park. Vi nyter den friske fjelluften, en praktfull utsikt og en lodge som er et helt fantastisk sted å koble av på.

Måltider: 2 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager

Bosted: Royal Natal National Park. Hytter, enten med to enkeltsenger eller med dobbeltrom – begge med bad. Wifi er ikke tilgjengelig.

Fottur: 5 1/2 times middels krevende fottur opp til Tugela-ravinen på fine veier med noen stenete områder.

Strekning (kjøring): 180 km, 2 1/2 time eks. stopp for sightseeing og lunsj.

Dag 14.
Drakensfjellene 
Vi starter dagen med tidlig frokost og drar avsted til Witsieshoek, som ligger ved foten av den fantastiske Sentinel Peak. Ved enden av en humpete grusvei begynner vi turen til fots, som inkluderer en kort strekning med taustige opp til toppen av Drakensfjellet, Amphitheatre og den praktfulle Tugelafossen. Her får man en eventyrlig utsikt nedover KwaZulu-Natal. Når denne utrolige turen er over, går ferden til lodgen, som ligger høyt oppe i fjellet med utsikt over Mont-Aux-Sources fjellkjede.

Måltider: Frokost og lunsj

Bosted: Witsieshoek. Bungalows, dobbeltrom med baderom. Witsieshoek, som ligger 2.220 m.o.h., er den høyeste lodgen i den nordlige delen av Drakensfjellene.

Fottur: 3-4 timers krevende fottur på ujevne veier til toppen av Amphitheatre med en kort strekning vi må ta taustige.

Strekning (kjøring): 120 km, 2 timer eks. stopp for sightseeing og lunsj.

Dag 15.
Johannesburg – reisens avslutning 
Det blir en rolig start denne dagen før vi drar tilbake til Johannesburg og flyplassen for å ta flyet tilbake til Norge – med fantastiske minner i bagasjen.

Måltider: Frokost og lunsj

Strekning (kjøring): 360 km, 5 timer eks. stopp for lunsj.

Resisefakta Pris

Pris: 16 685NOK, del i dobbeltrom


Enkeltromstillegg: 6 10NOK

Kontakta oss for avreisedager.

Gruppene er små og består av minst 2 og maksimum 12 deltagere

Vanskelighetsgraden på fotturene varierer fra dag til dag, men man må ha god kondisjon, se program for detaljer.

Følgende er inkludert i prisen:

* Overnatting 14 netter i henhold til program

* Måltider i henhold til program: 13 frokoster, 14 lunsjer og 9 middager.

* Inngangsbilletter til steder i henhold til program: God´s Window, Mac Mac Falls, Blyde River Canyon, privat safarireservat, safari i Big 5-området, Krugerparken, Malalotja naturreservat, Isimangaliso Lake St Lucia, Hluhluwe Game Reserve, Roukes Drift og Islandwana slagsted, Tulana museum, Royal Natal National Park og til Sentinel Peak

* Campingutstyr og soveposer i det private reservatet

* Engelsktalende guide

* Transport i minibuss og i safarijeep

 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

* Flyreise tur/retur Sør-Afrika, fra ca 7 000NOK  per person

* Drikke

* Driks til guider

* Avbestillingsforsikring og reiseforsikring (kan kjøpes via oss på African Tours & Safaris)


Vi tar forbehold om eventuelle prisjusteringer pga valutaendringer

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel