Det beste av Tanzania

Tanzania med fantastiske safariturer og strandliv på Zanzibar

Tanzania kan aldri skuffe. Det er faktisk ikke mulig, med landets magiske storviltreservat - det uforglemmelige Serengeti, det store krateret Ngorongoro og ikke minst, Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Men her finnes faktisk ennå mer enn dette; Lange herlige strender, en eksotisk miks av arabisk, indisk, afrikansk og europeisk kultur og den eventyrlige ferieøya Zanzibar, hvor du også møter den pulserende hovedstaden Stonetown.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1.
Arusha
Dere blir møtt på flyplassen av vår guide og etter en kjøretur på ca 40 minutter kommer dere til det vakre 5-stjerners hotellet Serena Mountain Village, som ligger ved Lake Duluti. Overnatting på hotellet.

Dag 2.
Tarangire National Park
Etter frokost er tiden inne for den første safarituren og dette er en halvdagssafari i Tarangire National Park. I denne parken får du panoramautsikt over akasiaskoger og den åpne savannen, med store horder av elefanter - ofte opp mot 200 dyr, noen unike dyrearter som fringe-eared Oryx og Lesser Kudu i tillegg til løve, leopard og gepard. Lunsj nytes i form av piknik eller på lodgen. Sent på ettermiddagen, etter safariopplevelsen, kjøres dere til lodgen for en herlig middag og overnatting på 4-stjerners Tarangire Sopa Lodge.
Måltider: Frokost, pikniklunsj, middag

Dag 3.
Olduvai Gorge – Serengeti National Park
Etter en tidlig frokost går ferden videre mot Serengeti National Park. Dere passerer gjennom Ngorongoro Conservation Malanja Depression mot Olduvai Gorge. Denne ørkenlignende ravinen ligger ved foten av den øverste delen av Ngorongoro og er verdenskjent for sin mengde levninger fra et stort antall dyr som streifet rundt der for mange år siden. Dere besøker museet der de viser den kjente Zinj-skallen, Zinjanthtropus-mannen, et menneskelignende vesen som levde der for ca 2 millioner år siden, levninger som ble funnet av Dr Leakey. Etter en deilig lunsj, går turen videre i Serengeti National Park i retning Seronera River Valley. Underveis speider dere etter dyr. Denne dagen blir det herlig middag og overnatting på 5-stjerners Serengeti Serena Lodge.
Måltider: Frokost, pikniklunsj, middag

Dag 4.
Serengeti National Park
Denne dagen kan dere nyte en fantastisk safaridag i den populære parken Serengeti, som er like stor som Nord-Irland og kjent for vakker natur og en enestående vitenskapelige verdi. I Serengeti er det ca 4 millioner dagdyr, som ”The Big Five”; Elefant, neshorn, leopard, bøffel og løve. Det blir en tidlig morgensafari og en ettermiddagssafari. En deilig middag og overnatting på Serengeti Serena Lodge. Måltider: Frokost, pikniklunsj, middag

Dag 5.
Serengeti til Ngorongoro-krateret
Ennå en dag med safari står for tur. Dagen starter med en tidlig morgensafari i Serengeti og fortsetter via Simba Kopjes og Naabi Hill Gate. Der blir det et stopp på Serengetisletten for å nyte én av de mest minnerike lunsjene kanskje i løpet av livet – og ferden fortsetter mot Ngorongoro-reservatet. Dere stopper på kanten av Ngorongoro og ser utover det kolossale krateret - et mesterverk skapt av naturen. Det ovale Ngorongoro-krateret er på hele 300 km2 og er 610 meter dypt. Her befinner noe av det mest spennende dyrelivet i Afrika. Her finner man også ”The Big Five”, som lever et bra liv på kraterbunnen og er så rolige at man kan kjøre helt tett innpå dem. Middag nytes på den 5-stjerners safarilodgen Ngorongoro Serena Lodge, som har en fantastisk beliggenhet på den østre kanten av krateret. Her skal dere også overnatte. Du bor i et eget ”hus”, en såkalt rondavel, hvor det er deluxe suite. Måltider: Frokost, pikniklunsj, middag

Dag 6.
Ngorongoro-krateret
Denne dagen har dere hele seks timer til rådighet i Ngorongoro, til å utforske det åpne landskapet i bunnen av krateret. Det blir et stopp for å få noen forfriskninger. Krateret huser et stort antall dyrearter året rundt. Du kommer til å få se løve, elefant, svart neshorn, bøffel, hyene og mange ulike typer av mer ”vanlige” dyr; Gnu, sebra, forskjellige gaseller, hjorter og mange fler. Mer enn 30 000 dyr bor i denne avstengte savannen, inkludert flodhest som lever i innsjøen Magadani. Sent på ettermiddagen trekker dere oppover mot kanten igjen, for å se hvordan skyene synker nedover krateret som et fint regn. Dere legger vakre Ngorongoro-krateret bak dere og fortsetter safarien og kjører ca 2 timer til det neste overnattingsstedet. Dere hygger dere med en deilig middag på 5-stjerners Lake Manyara Serena Lodge – der dere også skal overnatte.
Måltider: Frokost, pikniklunsj, middag

Dag 7.
Lake Manyara National Park
Etter frokost fortsetter safariopplevelsene. Dere kjører ca 40 minutter mot Lake Manyara National Park. Nå er tiden inne for safari i nordlige Tanzania i én av de mest populære nasjonalparkene. Til tross for at dette er et relativt lite område, inneholder den et stort antall ulike dyr og fugler. Lake Manyara er kjent for løver som klatrer i trær og for å huse trekkfugler. Sent på ettermiddagen fortsetter dere mot Arusha og 5-stjerners hotellet Serena Mountain Village – der dere skal nyte middagen. Dette er det samme hotellet dere bodde den første natten.
Måltider: Frokost, pikniklunsj, middag

Dag 8.
Zanzibar
Etter frokost blir dere hentet på hotellet for en byrundtur i Arusha. Du får mulighet til å gå på shopping og oppleve litt av denne byen i Masailand. På formiddagen blir dere kjørt til flyplassen i Arusha for å fly til Zanzibar, krydderøya. Øya er også kjent for milelange, hvite sandstrender og turkis hav. Dere blir møtt på flyplassen av vår representant som kjører dere til Zanzibars østre kyst og Karafuu Beach Resort. Her bor dere med halvpensjon.

Dag 9-11.
Zanzibar
Late dager på stranden og mulighet til virkelig å nyte paradiset Zanzibars solrike strender og det luksuriøse beach resort.

Dag 12.
Hjemreise
Du blir hentet på hotellet av en av våre representanter som kjører dere til Zanzibars flyplass for hjemreisen.

Reisefakta Pris

Pris: 33 690 NOK per person, del i dobbeltrom
, ej fly 28 maj - 8 juni 2017)
Tillegg for enkeltrom: 6 110 NOK

Pris: 40 310 NOK per person, del i dobbeltrom
, ej fly (9 jul - 31 augusti 2017)
Tillegg for enkeltrom: 7 555 NOK

Pris: 48 730 NOK per person, del i dobbeltrom
, ej fly (24 december 2017 - 4 januari 2018)
Tillegg for enkeltrom: 7 960 NOK

Om reisen

En luksuriøs reise til Tanzania og Zanzibar, med privat guide og en safarijeep dere slipper å dele med andre. Avreise alle dager året rundt. Reisen er på 12 dager/11 netter. Dere får en egen privat engelsktalende guide på hele safarien. På safaridagene er det helpensjon i henhold til programmet. På Zanzibar er det all inclusive. Minimum 2 personer.

I prisen er følgende inkludert:
* Transport til og fra flyplassen i henhold til program.
* Inngangsbillett til alle parker.
* Overnatting i henhold til program med del i dobbeltrom. På Zanzibar er det overnatting i standardrom.
* Helpensjon på safari, bortsett fra dag 1 og dag 12 – se program.
* Halvpensjon på Zanzibar i henhold til program.
* Privat service og engelsktalende fører/guide.
* Privat transport i en 4WD jeep med ”popup”-tak for å kunne speide etter dyrene.
* Safariturer i henhold til reiseprogrammet.
* Alle skatter
* Fly mellom Arusha og Zanzibar

Dette kommer i tillegg til prisen:

* Flyreise tur/retur og flyet fra Zanzibar på hjemreisen.
* Drikke
* Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
* Vannsportsaktiviteter og eventuelle utflukter på Zanzibar
* Visum USD 50
* Eventuell flyplasskatt, i dag USD 30 fra Zanzibar
* Turiskatt, USD 1 og skatt for infrastruktur, 2 USD på Zanzibar

NB!

Ønsker dere å endre bosted, går det helt greit – enten ved å oppgradere til mer luksuriøst rom eller til rimeligere standard. Det går også an å endre aktivitetene i dagsprogrammet, dvs å legge til eller fjerne utflukter. Ønsker dere kun å oppleve safariturer eller kun Zanzibar eller å legge til dager eller fjerne noen, kontakt oss for å få et tilbud. Denne reisen er å anse som et forslag og vi skreddersyr helt i forhold til hva dere vil oppleve!

Vi tar forbehold om prisendringer pga. plasstilgang på flyet, skatter og valutaendringer.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel