Den store rundreisen i Sør-Afrika

En komplett og prisgunstig reise med skandinavisktalende guide

Sør-Afrika gir alle tilreisende en opplevelse for livet, i et land fylt av kontraster og praktfull natur. Vår rundreise omfatter det aller beste Sør-Afrika byr på; Uforglemmelige safariopplevelser, vakker natur, eventyrlige strender, herlige vingårdsopplevelser og avrunding i én av verdens mest spennende byer – Cape Town. På denne reisen tilbringer vi også en natt i kongedømmet Swaziland. En komplett rundreise for den som ønsker å se store områder av landet og ikke bare befinne seg på samme sted.

I prisen er mange måltider og flyskatt fra 4 500 kr inkludert.

Reisen strekker seg over 21 dager/20 netter.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1: Graskop

Når vi lander på flyplassen i Johannesburg blir vi tatt imot av vår guide. Vi begir oss østover i retning mot Graskop i provinsen Mpumalanga, og vi får allerede her en følelse av landets varierte natur og klima. På veien stopper vi blant annet i den sjarmerende, lille landsbyen Dullstrom, der vi får tid til å rusle rundt og spise lunsj på egen hånd. Vi fortsetter østover til Graskop, der vi sjekker inn på vårt hotell. På ettermiddagen får vi tid til å utforske byen, før vi om kvelden nyter en felles middag på hotellet.
(Måltider: Middag)

Dag 2: Panorama Route-Kruger

Ferden går videre mot Kruger National park og på veien langs vakre Panorama Route, nyter vi det eventyrlige synet av Blyde River Canyon. Vi stopper blant annet ved God’s Window, Three Rondavels og Bourke’s Luck Potholes for å se på utsikten og de fantastiske klippeformasjonene. Underveis spiser vi lunsj på egen hånd. Helt i utkanten av Krugerparken sjekker vi inn på vår lodge, som er basen vår når vi tilbringer dagene med safari i det som er Afrikas mest populære nasjonalpark.
(Måltider: Frokost og middag)

Dag 3: Safari i Krugerparken

Vi står grytidlig opp og blir hentet i åpen jeep, som tar oss med på en heldags safaritur i Krugerparken. Dette er et klassisk safariterritorium, med en enorm artsrikdom av flora og fauna. Her får du blant annet sjansen til å møte ”The Big Five”, det vil si elefant, bøffel, neshorn, løve og leopard. Tidlig om morgenen og sent på ettermiddagen er sjansen aller best, siden mange dyr – ikke minst de store kattene – er mest aktive da.
Vi spiser felles lunsj i Krugerparken i løpet av dagen. Når vi er tilbake på lodgen om kvelden, hygger vi oss med en felles middag, mens vi prater om dagens dyre- og naturopplevelser.
(Måltider: Frukost, lunsj og middag)

Dag 4: Safari i Kruger

Vi fortsetter jakten på spennende møter med Afrikas ville dyr på en heldagstur i Krugerparken. Også denne dagen spiser vi felles lunsj og om kvelden nyter vi en felles middag på lodgen.
(Måltider: Frokost, lunsj og middag)

Dag 5: Swaziland

Etter frokost og utsjekking fra lodgen, begir vi oss mot det lille kongedømmet Swaziland, et par timers bussreise sørover. Når vi kommer til Swaziland, besøker vi blant annet et lokalt marked og Ngwenya glassfabrikk, for å få et inntrykk av det lokale håndverket. Vi spiser lunsj på egen hånd i løpet av dagen.
På ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet, omkranset av frodiggrønne koller og som ligger rett utenfor hovedstaden Mbabane. Vi avslutter dagen med en deilig, felles middag på hotellet.
(Måltider: Frokost og middag)

Dag 6: St Lucia

Vi fortsetter sørover gjennom Swaziland og kjører tilbake inn i Sør-Afrika mot dagens mål, St Lucia. Vi spiser lunsj på egen hånd langs veien.
I St Lucia skal vi virkelige nyte de neste to dagene i dette lille samfunnet, som ligger rett ved det varme, Indiske Havet. Vi bor inne i Isimangaliso Wetland National Park, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, blant annet for et stort og variert dyreliv. Vi drar ut på en båttur i nasjonalparken og får en ypperlig anledning til å se vakre fugler, flodhester og krokodiller.
Etter elveturen, sjekker vi inn på et sjarmerende hotell i St Lucia og på kvelden er det ingen ting på programmet. Du kan rusle rundt i landsbyen og nyte en middag på egen hånd. Se opp for flodhester etter mørkrets frembrudd.
(Måltider: Frokost)

Dag 7: St Lucia

Etter frokost har du en full dag til egne aktiviteter og selv velge hvor du ønsker å spise. Du kan velge å være med på en safaritur til villmarksreservatet Hluhluwe eller du kan dra på en strandlivs- og snorklingsutflukt til Cape Vidal nord for St Lucia. Avhengig av sesong, er det også mulig å dra og se på når kjempeskilpaddene kommer opp fra havet for å legge egg i sanden, alternativt dra på båttur for å speide etter hvaler. Disse utfluktene er ikke inkludert i prisen.
(Måltider: Frokost)

Dag 8: Drakensfjellene

Vi spiser frokost på hotellet og drar deretter videre mot det mektige naturreservatet og fjellkjeden Drakensfjellene. Her rager flere av fjelltoppene over 3000 m.o.h. Langs veien stopper vi for lunsj på egen hånd og på ettermiddagen sjekker vi inn på et sjarmerende hotell i det naturskjønne området. Om kvelden nyter vi en felles middag på hotellet.
(Måltider: Frokost og middag)

Dag 9: Drakensfjellene

Etter frokost begir vi oss til fots for å oppleve naturen i Drakensfjellene. Sammen med en turguide, går vi langs svingete stier, i vakre daler og over frodiggrønne sletter. Den som foretrekker en litt enklere tur, finnes det flere vakre turstier med like fantastiske naturopplevelser. Den som vil, kan også tilbringe dagen på hotellets flotte bassengområde. Vi nyter både lunsj og middag i fellesskap på hotellet.
(Måltider: Frokost, lunsj og middag)

Dag 10: Port Elizabeth / Knysna

Denne dagen går ferden sørover til Durban, og derfra flyr vi til Port Elizabeth. En enklere lunsj serveres ombord og den som vil, kan eventuelt spise mer lunsj på egen hånd på flyplassen.
Fra Port Elizabeth fortsetter vi med buss i retning mot populære Garden route. I løpet av ettermiddagen ankommer vi naturskjønne Knysna og her sjekker vi inn på vårt hotell, som ligger rett ved havnen. Herfra er det kun gangavstand til et stort antall butikker og restauranter i Waterfront. Om kvelden hygger vi oss med en felles middag.
(Måltider: Frokost og middag)

Dag 11: Knysna

Etter frokost tar vi en utflukt til naturreservatet Featherbed Nature Reserve. Turen starter med en båttur over Knysna-lagunen og deretter venter et "tog" med engelsktalende spesialguide, som tar oss opp til toppen av reservatet. Herfra får vi en fantastisk utsikt over lagunens dramatiske munning. Den som vil, kan gå tilbake ned gjennom skogen sammen med guiden - en tur på 2,2 km, som byr på flott utsikt og et spennende vekst- og dyreliv. Tilbake på utgangspunktet, byr vi på en herlig lunsjbuffet før båten tar oss tilbake over lagunen igjen.
Kvelden er fri til opplevelser på egen hånd og selv velge hvor du vil nyte en middag.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 12: Knysna

Etter frokost venter en utflukt til sandstranden Brenton-on-Sea, som ligger en ca 20 minutters busstur fra hotellet. Brenton-on-Sea har en vakker strand som strekker seg flere kilometer langs kystlinjen. Her nyter vi solskinn og strandliv og du får også mulighet til å se hvaler og lekende delfiner i bukten. De som vil, kan benytte denne dagen på egen hånd for å oppleve bykjernen.
(Måltider: Frokost)

Dag 13: Oudtshoorn

Denne dagen går ferden vestover mot dagens mål, Oudtshoorn, hovedbyen i halvørkenområdet Klein Karoo. I Oudtshoorn er strutseoppdrett den dominerende næringen og byen kalles ofte for verdens fjærhovedstad. Vi besøker en strutsefarm og får lære mer om disse eksotiske fuglene. Den som vil – og ikke veier mer enn 75 kg – får også mulighet til å ri på en struts.
Vi koser oss med en felles lunsj på strutsefarmen før vi fortsetter til de spektakulære og verdensberømte grottene Cango Caves, rett utenfor Oudtshoorn. Her får vi en guidet tur i grottene og får se de fantastiske dryppesten-formasjonene dypt inne i fjellet. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på et sjarmerende og genuint hotell. Kvelden er fri til å nyte en middag på egen hånd.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 14: Stellenbosch

Vi kjører videre vestover og kommer opp på den kjente veien Route 62 i vindistriktet, som snirkler seg gjennom dramatisk fjellmassiv og frodige daler. Området består delvis av halvørken, men takket være Olifants River, er jorden fruktbar og egner seg mange steder ypperlig for vindruedyrking. Jo nærmere Stellenbosch vi kommer, jo flere vingårder kommer til syne. Vi stopper for vinsmaking og felles lunsj underveis på én av disse sjarmerende gårdene.
I Stellenbosch sjekker vi inn på hotellet der vi skal bo de dagene vi befinner oss i vindistriktet. Om kvelden spiser vi en felles middag på hotellet.
(Måltider: Frokost, lunsj og middag)

Dag 15: Stellenbosch

Etter en stor frokost på hotellet, begir vi oss ut på oppdagelsesferd i vinlandet. Vi drar på en guidet rundtur i universitetsbyen Stellenbosch, Sør-Afrikas nest eldste by, og etterpå blir det vinsmaking på noen av områdets mange fantastiske vingårder. I løpet av dagen rekker vi også å besøke Franschhoek, der franske flyktninger på 1600-tallet la grunnlaget for det som skulle bli den sørafrikanske vinindustrien.
Vi nyter vi en felles lunsj på en vingård med en vakker beliggenhet. Sent på ettermiddagen, får du tid til å koble av i hotellets bassengområde og kvelden er det felles middag inne i Stellenbosch.
(Måltider: Frokost, lunsj)

Dag 16: Cape Town

Vi sjekker ut og kjører det siste stykket til Cape Town, ”the mother city”, en verdensby med en utrolig vakker beliggenheten. Underveis stopper vi for et kort besøk i et township. Etter mange sterke inntrykk både av glede og varme, spiser vi en felles lunsj hos Sheila og datteren Monica som driver den populære restauranten Lelapa i sitt hjem. Der får vi teste tradisjonelle matretter og spennende smakskombinasjoner.
Deretter drar vi inn til byens sentrum og dersom været er bra, bærer det avsted til toppen av Table Mountain. Derfra får vi en flott utsikt over byen. Vi sjekker inn på hotellet, som ligger sentralt og i nærheten av havet. Om kvelden kan du nyte en middag på egen hånd i denne spennende byen.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 17: Cape Town

Etter frokost på hotellet står en guidet heldagstur rundt Kapp-halvøya for tur, med besøk på legendariske Kapp det gode håp og Cape Point. Vi følger kystveiene sørover mot odden og kjører blant annet Chapman’s Peak Drive, som mange mener er én av verdens vakreste veistrekninger.
Odden Kapp det gode håp ligger i ett naturreservat, der den unike floraen byr på en uslåelig artsrikdom. Her kan du også stifte bekjentskap med en del av Sør-Afrikas spennende fauna.
Det var denne odden som Bartolomeo Dias og senere Vasco da Gama rundet på slutten av 1400-tallet i jakten på å finne en sjøvei til Asia. Havet utenfor odden er opprinnelsesstedet for legenden om spøkelsesskipet Den Flyvende Hollender.
På veien tilbake til Cape Town, besøker vi kolonien med afrikanske pingviner som holder til vid Boulder’s Beach, rett utenfor Simon’s Town. Her har man gjort en betydelig innsats for å redde de utrydningstruede pingvinene, noe som endelig har begynt å gi resultater.
Denne dagen nyter vi lunsj sammen underveis. Når vi kommer tilbake til hotellet, får du tilbringe hele kvelden på egen hånd; god tid til å spise middag og rusle rundt og få nye opplevelser i Cape Town.
(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 18: Cape Town

Denne dagen får du disponere selv til egne aktiviteter.
Her følger forslag til hva du kan finne på i Cape Town:

 • Halvdagstur til Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i mange år.

 • Besøke markedet ved Green Market Square der du blant annet finner afrikansk håndverk.

 • Strandliv på Clifton Beach, Camps Bay Beach eller på en av de mange strendene langs False Bay-kysten.

 • Utflukt til Hout Bay, med besøk på World of Birds eller en båttur til selkolonien i bukten.

  Om kvelden samles vi på hotellet for en felles avskjedsmiddag på Gold Restaurant, der de afrikanske smakene står i sentrum. Kulinariske spesialiteter fra hele kontinentet sammen med heftig underholdning, runder av vårt afrikanske eventyr.
  (Måltider: Frokost og middag)

  Dag 19: Cape Town

  Etter denne siste frokosten på hotellet, sjekker vi ut senest kl 11.00, mens bagasjen kan bli stående i resepsjonen mens vi nyter vår siste dag i Sør-Afrika). På ettermiddagen tar bussen oss til flyplassen før hjemreisen til Norge.

Pris Resfakta

Pris fra 35 345 NOK per person med flyskatter

I prisen er følgende inkludert:

• Alle flyreiser med flyskatter (med forbehold om prisendringer)
* Skandinavisktalende guide på reisen og engelsktalende guide ved spesielle utflukter
• Bosted i henhold til program, del i dobbeltrom
• Transport i buss med aircondition
• Måltider i henhold til program (frokost alle dager, 9 lunsjer og 10 middager)
• Alle utflukter, inngangsbilletter og avgifter i henhold til program
* Driks til portører på flyplass og hotell

Følgende er ikke inkludert i prisen:

• Måltider som ikke er oppgitt i parentes under hvert dagsprogram
* Drikke til maten
• Ekstra utflukter som eventuelt ønskes i tillegg
• Driks til guider
• Reiseforsikring

Det kreves minst 12 personer for at reisen skal gjennomføres og maksimum 26.

 

Kommentarer

Den Store Rundreisen i Sør-Afrika i perioden oktober 2014 til januar 2015:

* Det ble jo mye reising, men til gjengjeld fikk vi oppleve så utrolig mye! Alle de vakre stedene, jeg ville ikke endret på noe i programmet!

* Fikk se og oppleve mye. Deilig mat. Bra service og vennlig personale på hotellene

* Interessant og lærerikt

* Lotta K, som var vår guide på hele reisen, skal skal dere ta godt vare på!

* Reisen inneholdt noe for alle med ulike interesser, uten at noe spesielt interessefelt tok overhånd

* UDMERKET! VI KOMMER GJERNE TILBAKE

* Vår guide, Klas, var særdeles dyktig til å formidle sin kunnskap om Sør-Afrika, inkludert politikk, samfunn og økonomi

 

Den Store Rundreisen i Sør-Afrika oktober 2013

Kom hjem fra Den Store rundreisen i Sør-Afrika for en uke siden. Det var en fantastisk reise og vi er helt enige om at dette er den aller beste reisen vi har vært på! Stort Takk til Lotta Kullman, vår dyktige, engasjerende og superhyggelige guide! Dyktige sjåfører og koselige medreisende bidro også til å løfte reisen.

Rune og Eva-Britt Persson

 

Den Store Rundreisen i Sør-Afrika februar 2012

Hej Susanne.

Vi ønsker å takke for en særdeles hendelsesrik og fantastisk rundreise i Sør-Afrika febr/mars 2012.

Vi er 100% fornøyde med både guider (Bryan og Lotta) og totalarrangementet. Den lille bussen som kjørte oss rundt var perfekt med tanke på smidigheten ved av- og påstigning i tillegg til flott utsikt fra alle seter i bussen.

En ekstra bonus var også vår safaritur i Krugerparken, der vi fikk se det meste (bortsett fra leopard). Stjerne i boken!

Takk ennå en gang og lykke til med det lille, nye familiemedlemmet!

Gunilla Ohrlander og Rolf Sjödahl

 

Den Store Rundreisen i Sør-Afrika november 2011

Hei!

Har akkurat kommet hjem fra Den Store rundreisen i Sør-Afrika. Helt fantastisk reise, godt planlagt, hyggelige hotell, fine opplevelser, vakker natur. Vi er særdeles fornøyd – Sør-Afrika er et fantastisk land. Må også trekke frem vår profesjonelle guide, Daniel (Danne) Byrmo. En meget dyktig, hyggelig og engasjert person. Han delte sin omfattende kunnskap om Sør-Afrika med oss på en kyndig, personlig og inspirerende måte, noe som gjorde reisen ennå mer interessant.

Hilsen fra Eva og Bengt Zetterberg, Norrköping.

 

Den Store Rundreisen i Sør-Afrika januar 2011

Glenn Erlingsson var MEGET, MEGET fornøyd med sin reise. Helt fantastisk! Dette er den beste reisen har noensinne har vært på!!!

Han tok ca 1.300 bilder på reisen og han kommer om kort tid til å holde et foredrag for personalet ved Kalmar Airport om sin reise.

Med vennlig hilsen Claes, Svenska Resebolaget i Kalmar AB

 

Den Store Rundreisen i Sør-Afrika 2010

Vi kom hjem torsdag etter 19 dager på rundturen fra Johannesburg til Cape Town. Vi var 26 gjester som alle hygget seg veldig sammen. Fine hotell. Så mange opplevelser. Hvilket land! Takk til våre guider: Kjersti, Ola og Helena for flott reiseledelse. Vi vil hilse til våre trivelige medreisende og fortelle at adresselisten vi satte opp snart er på vei.

Yvonne og Wolmar

Karta

 

 

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel