Cape Town, Garden Route og Safari – Sør-Afrika i et nøtteskall

Cape Town, Garden Route og Safari - En klassisk reise til Sør-Afrika som fascinerer og tiltrekker seg alle typer personer, uavhengig av interesser forøvrig!

Vi starter i magiske Cape Town, drar videre til vindistriktene og avslutter med safari i villmarken. Underveis går ferden langs Garden Route, hvor man nyter de praktfulle omgivelsene.

Dersom vi skulle bli fullbooket, kontakt oss! Det er stor mulighet for at vi kan løse det.

I prisen er mange måltider og flyskatten inkludert.

Reisen strekker seg over 16 dager/15 netter.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1: Cape Town

Når vi lander på flyplassen i Cape Town blir vi tatt imot av vår guide. Vi begir oss innover til byen for en guidet byrundtur som, dersom været er bra, avsluttes med en tur opp til Table Mountain, der vi nyter en felles lunsj.

Etterpå sjekker vi inn på hotellet vårt og får litt tid til å hvile og gjøre oss klare til kvelden og en felles velkomstmiddag på Gold Restaurant, der de afrikanske smakene står i sentrum. Kulinariske spesialiteter fra hele kontinentet sammen med heftig underholdning, gir oss mange nye inntrykk den første dagen av det afrikanske eventyret.

(Måltider: Lunsj og middag)

Dag 2 – Cape Town

Etter frokost på hotellet står en guidet heldagstur rundt Kapp-halvøya for tur, med besøk på legendariske Kapp det gode håp og Cape Point. Vi følger kystveiene sørover mot odden og kjører blant annet Chapman’s Peak Drive, som mange mener er én av verdens vakreste veistrekninger.

Odden Kapp det gode håp ligger i ett naturreservat, der den unike floraen byr på en uslåelig artsrikdom. Her kan du også stifte bekjentskap med en del av Sør-Afrikas spennende fauna.

Det var denne odden som Bartolomeo Dias og senere Vasco da Gama rundet på slutten av 1400-tallet i jakten på å finne en sjøvei til Asia. Havet utenfor odden er opprinnelsesstedet for legenden om spøkelsesskipet Den Flyvende Hollender.

På veien tilbake til Cape Town, besøker vi kolonien med afrikanske pingviner som holder til vid Boulder’s Beach, rett utenfor Simon’s Town. Her har man gjort en betydelig innsats for å redde de utrydningstruede pingvinene, noe som endelig har begynt å gi resultater.

Denne dagen nyter vi lunsj sammen underveis. Når vi kommer tilbake til hotellet, får du tilbringe hele kvelden på egen hånd; god tid til å spise middag og rusle rundt og få nye opplevelser i Cape Town.

(Måltider: frokost og lunsj)

Dag 3 – Cape Town

Denne dagen får du disponere selv til egne aktiviteter og måltider.

Her følger forslag til hva du kan finne på i Cape Town:

  • Halvdagstur til Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i mange år.
  • Besøke markedet ved Green Market Square der du blant annet finner afrikansk håndverk.
  • Strandliv på Clifton Beach, Camps Bay Beach eller på en av de mange strendene langs False Bay-kysten.
  • Utflukt til Hout Bay, med besøk på World of Birds eller en båttur til selkolonien i bukten.

(Måltider: frokost)

Dag 4: Cape Town

Etter frokost drar vi ut til en skole hvor vi tilbringer formiddagen på ett av Greenpops (www.greenpop.org) treplantingsprosjekt. Mens vi drikker kaffe, får vi en presentasjon av prosjektet før tiden er inne for å plante trær sammen med elever fra skolen, i en herlig fellesskapsatmosfære. Etter en artig formiddag, får vi ikke bare gode minner – men også et sertifikat med navn og GPS koordinater for de trærne vi har plantet.

Ferden går videre til township Langa, der vi får et innblikk i hvordan deler av den fargede befolkningen bor. Vi spiser felles lunsj hos Sheila og datteren Monica, som driver den populære restauranten Lelapa hjemme hos seg selv. Der får vi prøvesmake tradisjonelle retter og spennende smakskombinasjoner. På ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet og får kvelden på egenhånd til ønskede aktiviteter.

(Måltider: frokost og lunsj)

Dag 5: Stellenbosch

Vi sjekker ut av hotellet etter en tidlig frokost og begir oss avsted mot vindistriktet utenfor Cape Town. Vi starter med å besøke vindalen Franschhoek, der franske flyktninger på 1600-tallet skapte grunnlaget for det som skulle bli den sørafrikanske vinindustrien. På vingården vi drar til på formiddagen lærer vi oss mer om vinproduksjon før vi får prøvesmake vinene.

Deretter får vi en guidet tur i Franschhoek, og så er tiden inne for vårt andre vingårdsbesøk og prøvesmaking av vin fra denne regionen. Vi nyter en felles lunsj på en vingård og senere på ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet rett utenfor Stellenbosch. Herfra får man en vakker utsikt over fjellene og vingårdene. På kvelden spiser vi felles middag i Stellenbosch.

(Måltider: Frokost, lunsj og middag)

Dag 6 – Stellenbosch

Nok en dag tilbringes i det herlige vindistriktet, denne gangen i området omkring Stellenbosch og Paarl. I løpet av dagen besøker vi to vingårder, hvorav den ene også har andre spesialiteter enn vin. Vi får også en guidet rundtur i universitetsbyen Stellenbosch, Sør-Afrikas nest eldste by. Denne dagen spiser vi felles lunsj på en vingård og om kvelden nyter vi middag sammen i Stellenbosch.

(Måltider: Frokost, lunsj og middag)     

Dag 7 – Montagu

Ferden fortsetter østover, så etter frokost og utsjekking kjører vi gjennom dalene med vindrueplantasjer, langs den klassiske vinveien Route 62. Langs veien stopper vi på vingården Viljoensdrift, der vi prøvesmaker vin, spiser lunsj og drar avgårde på en tur langs elven Breede River.

Etter elveturen fortsetter vi til Montagu, der vi sjekker inn på et genuint landsbyhotell i typisk art noveau-stil. Ettermiddagen er beregnet på avkobling og tid på egen hånd. På kvelden nyter vi en felles middag på hotellet.

(Måltider: Frokost, lunsj og middag)

Dag 8 – Knysna

Etter frokost reiser vi videre østover mot dagens mål: Oudtshoorn, den viktigste byen i halvørkenområdet Klein Karoo. Her er oppdrett av struts den dominerende næringen og kalles ofte for verdens fjærhovedstad. Vi besøker en strutsefarm og lærer litt oss mer om disse eksotiske fuglene. Den som vil – såfremt man ikke veier mer enn 75 kg – får mulighet til å ri på en struts.

Vi nyter en felles lunsj på strutsefarmen før ferden går østover til de spektakulære og verdenskjente grottene, Cango Caves – rett utenfor Oudtshoorn. Her får vi en guidet tur i grottene, som har mange helt fantastiske dryppestensformasjoner dypt inne i fjellet.

Deretter fortsetter vi til kystbyen Knysna og sjekker inn på hotellet. Det ligger rett ved havnen, med gangavstand til Knysnas sjarmerende havneområde der det ligger mange butikker og restauranter. Middag på egen hånd

(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 9 – Knysna

Etter frokost gjør vi oss klare for en ny utflykt, denne dagen til det vakre naturreservatet Fetherbed Nature Reserve. Turen starter med en båtreise over Knysna-lagunen og deretter skal vi ombord på et eget lite tog med en engelsktalende spesialguide, som tar oss opp til toppen av reservatet.

Herfra får vi en fantastisk utsikt over lagunens dramatiske munning og de som ønsker det, kan spasere tilbake nedover gjennom skogen sammen med guiden, en fottur på 2,2 km. Du får nyte praktfull utsikt og møte spennende plante- og dyreliv.

Vel tilbake ved utgangspunktet, blir vi servert en herlig lunsjbuffet før båten tar oss tilbake over lagunen igjen. Kvelden er fri til egne opplevelser og middag på egen hånd.

(Måltider: Frokost og lunsj)

Dag 10 – Knysna og Brenton-on-Sea

Frokost serveres på hotellet og etterpå skal vi på en utflukt til Brenton-on-Sea, stranden som ligger en ca 20 minutters bussreise fra hotellet. Brenton-on-Sea har en vakker strand som strekker seg flere kilometer langs kyststripen. Her nyter vi strandliv og lange eller kortere spaserturer og du kan også få mulighet til å beskue hvaler og lekende delfiner i bukten. De som vil, kan velge å tilbringe en dag på egen hånd for å oppleve bykjernen og rusle litt rundt.

(Måltider: Frokost)

Dag 11 -  Kariega

Så er tiden inne for safarieventyr! Etter frokost forlater vi Knysna og legger sivilisasjonen bak oss for å dra ut i bushen. Underveis stopper vi i nasjonalparken Tsitsikamma, der vi kan ta en kortere tur til fots til den imponerende hengebroen som strekker seg over elven Storms River. Vi tar en kaffepause før vi drar videre mot Kariega, som er målet denne dagen. Kariega Game Reserve er et vidstrakt viltreservat og her lever alle de dyrene som inngår i såkalte ”The Big Five”. Området er malariafritt.

Vi sjekker inn i våre hytter – chalets, spiser felles lunsj på safarilodgen og får etterpå litt tid til å nyte utsikten over villmarken eller ta en forfriskende dukkert i svømmebassenget. Så, når det har blitt sen ettermiddag/kveld er tiden inne for å dra på game drive, safari i åpne jeeper, for å skue etter alle de ville dyrene som holder til i området.

(Måltider: Frokost, lunsj og middag)

Dag 12 – Kariega

Grytidlig, mens de nattaktive dyrene fremdeles er i aktivitet, begir vi oss påny ut på ytterligere én game drive. Deretter drar vi tilbake til lodgen for å spise frokost. Resten av dagen kan man enten slappe av ved bassenget på lodgen, eller man kan gå en fottur i den ville naturen, en såkalt bush walk. Etter en sen lunsj skal vi igjen ut på en kveldsstur med bil, på jakt etter nye dyreopplevelser. Etterpå koser vi oss med en felles middag på lodgen.

(Måltider: Frokost, lunsj og middag)

Dag 13 – Kariega

Vi rekker en siste tidlig morgentur blant de ville dyrene, fulgt av frokost, før vi forlater Kariega. Ferden går nå til Port Elisabeths flyplass, og flyreisen hjem går via Johannesburg. Med i bagasjen har vi med oss fantastiske minner og nye venner.

Lunsj spises på egen hånd – enten på Port Elisabeths eller Johannesburgs flyplass.

(Måltider: Frokost)

Pris Reisefakta

Pris fra 36 285NOK per person, del i dobbeltrom med flyskatter

For enkeltromstillegg og barnerabatt, vennligst kontakt oss for pris

I prisen er følgende inkludert:

• Alle flyreiser med flyskatter (med forbehold om skatteendringer)

• Bosted i henhold til program, del i dobbeltrom

• Transportstrekninger i henhold til program

• Måltider i henhold til program (frokost alle dager, 11 lunsjer og 6 middager)

• Byrundtur i Cape Town med besøk på Table Mountain eks. taubanen opp til toppen

• Heldagsutflukt med guide, Cape halvøya eks. lunsj og Boulders Beach inngangsbillett

• Halvdagsutflukt til township Langa

• 2 dager med vinsmaking og 1 vinsmaking på Viljoensdrift vingård

• Besøk på strutsefarm og på Cango grottene

• 4 safariturer i Karega Game Reserve

Følgende er ikke inkludert i prisen:

• Måltider som ikke er oppgitt i parentes under hvert dagsprogram

• Ekstra utflukter som eventuelt ønskes i tillegg

• Driks til lokalguider og øvrig personale

• Avbestillingsforsikring som kjøpes før første innbetaling

• Reiseforsikring

Det kreves minst 12 personer for at reisen skal gjennomføres og maksimum 26.


Kart

Kommentarer

Ulike kommentarer fra gjester, november 2014 og februar 2015:

* En vidunderlige reise med en fantastisk guide, kanskje litt for mye vinsmaking på bekostning av lengre tid i Cape Town.

* Reisen var perfekt, med den beste guiden man kan tenke seg og et særdeles hyggelig reisefølge i gruppen. En bra blanding av mennesker mellom 16 og 86 år! Takk!

* Dropp Montagu og ha heller en ytterligere dag på safari

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel