Botswanas ville parker

En vidunderlig reise gjennom Botswana, ett av verdens vakreste og beste safariland. Opplev slettene i Magadikgadi, Okavangodeltaet med Moremi og det rike dyrelivet i Chobe nasjonalpark og se de magiske Victoriafallene. Reisen gjennomføres som liten gruppe, minimum 2 og maksimum 12 med engelsktalende guide.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1. Johannesburg

Når du lander i Johannesburg i Sør-Afrika, blir du møtt av en sjåfør som kjører til nattens bosted, Rivonia Road Lodge, som ligger i området Sandton.

Dag 2. Johannesburg til Khma Rhino Sanctuary

Vi drar nordover fra Johannesburg tidlig om morgenen, til Botswana og Khma Rhino Sanctuary. Khama Rhino Sanctuary er et villmarksprosjekt som startet i 1992 for å bevare det utrydningstruede neshornet. Man ville tilbakeføre et område som tidligere hadde et enormt dyreliv til denne tidligere, naturlige tilstanden og også tilføre lokalsamfunnet i Botswana økonomiske bidrag gjennom turisme og varig bruk av naturressurser. Reservatet - som ligger ved Kalahariørkenens ytterkant - har flere vannhull, som gir en godt livsmiljø for blant annet hvitt neshorn, sebra og gnuer. Bosted: I såkalte chalets med delt toalett på Khama Rhino Sanctuary.
Måltider: Lunsj og middag.
Reiselengde: 63 mil, ca 7 1/2 times kjøring i tillegg til stopp for sightseeing, grenseformaliteter og lunsj

Dag 3. Maun

Vi kjører gjennom Kalahari til Maun, som er porten inn til Okavangodeltaet. Helt siden Maun ble utpekt som hovedstad for Batawanafolket i 1915, har den vært kjent for å være en tøff ”ville vesten”-by – noe som hjelper de lokale bøndene og safariarrangørene. Navnet Maun kommer fra San-ordet ”maung” som oversatt betyr ”byen med lite vann”.
Bosted: I lodge på Crocodile Camp, wc og dusj på rommet.
Måltider: Frokost og lunsj
Reiselengde: 45 mil, ca 6 1/2 time i tillegg til stopp for sightseeing.

Dag 4-5. Okavangodeltaet

Ferden går inn i Okavangodeltaet med en Mokorokano, som blir navigert av en guide, en såkalt poler. Vi ankommer vår teltcamp, som ligger midt i det største innlandsdeltaet i verden. I disse fantastiske omgivelsene er det et stort antall bøfler, elefanter og fugler, spesielt mange fuglekonger. En av de beste opplevelsene er å gli sakte fremover i deltaet i en kano, mens guiden forteller om vekster og dyr man ser underveis. Innkvartering i såkalte Mini Meru-telt. Teltene vil være satt opp før ankomst. Hvert Mini Meru-telt har to campingsenger med sengetøy og eget kjemisk toalett.
Ett telt er oppført med såkalt ”bucket shower” med varmt vann som varmes over ild. Dette teltet med dusj deles av samtlige deltagere.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Reiselengde: 2 timer i firehjulsdrevet bil inn i deltaet.

Dag 6-9. Moremi

Vi drar i en åpen jeep på safari i Moremi Game Reserve for å oppleve dyr som elefant, flodhest, bøffel og løve. I disse fire dagene drar vi på safari i Moremi Game Reserve og også i private reservat som befinner seg rundt Moremi. Vi kommer tilbake til Maun på ettermiddagen dag 8 for en middag, som hver og en betaler selv. Bosted: 3 netter i teltcamp på Hyena Pan Private Bushcamp med dusj og wc og 1 natt i Rivernest Cottages i Maun med dusj og wc.
Måltider: 4 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager.
Reiselengde: 15 mil, ca 4 timer i tillegg til safari, der man drar rundt og spaner etter dyr pluss strekningen mellom Maun og campen.

Dag 10. Makgadikgadi Pans

Den som ønsker det, kan legge til en flytur over Okavangodeltaet før vi drar videre til Nata. De glinsende saltslettene i Makgadikgadi ser ut som en eneste stor, hvit slette uten ende. Når regnet kommer endres slettene og da kommer det tusenvis av gnuer og sebraer hit, for å gresse på de næringsrike gresslettene. Flokker av flamingoer samles for å spise i vannene. Dette er et område med lite regn, så dette mirakelet skjer bare under en kort periode.
Bosted: I teltlodge på Nata Lodge med dusj og wc eller i såkalte chalets på Planet Baobab – også med dusj og wc
Måltider: Frokost og lunsj.
Reiselengde: 32 mil, ca 3 1/2 time, i tillegg til stopp for sightseeing.

Dag 11-12. Chobe National Park

Chobeelven er Botswanas gullkort og vil være vårt midtpunkt under oppholdet, der vi bor i lodge. Chobeelven renner sakte langs den nordlige grensen til Chobe nasjonalpark og tiltrekker seg én av verdens største elefanthorder. Vi drar på en tidlig morgensafari i nasjonalparken og på ettermiddagen blir det båttur for å se disse enorme elefanthordene komme ned til elven for å slukke tørsten.
Bosted: I Thebe River Safaris med dusj og wc
Måltider: Frokost og lunsj.
Reiselengde: 30 mil, ca 4 timer i tillegg til stopp for sightseeing og en safaritur på 3 timer

Dag 13-14. Victoria Falls/Zimbabwe

Vi besøker ”Mosi oa Tunya” eller ”røyken som tordner” – Victoriafallene. Disse majestetiske fossefallene er ett av jordens syv underverk. Victoria Falls Bridge ble påbegynt i 1900 og var ferdigbygd i 1905. Her kan du hoppe ett av verdens høyeste Bungy Jumps på 111 meter! Du kan også delta på andre selvvalgte aktiviteter som blant annet rafting på Zambezielven og helikoptertur over fossefallene.
Bosted: På Rainbow Hotel, dusj og wc med frokost.
Reiselengde: 7 mil, 1 time i tillegg til grenseformaliteter

Dag 15. Victoria Falls/Zimbabwe

Etter frokost er denne reisen over og tiden er inne for å ta flyet hjem. Kanskje ønsker du å bli noen dager til eller forlenge reisen med et opphold i Sør-Afrika eller Namibia?

Reisfakta Pris

Pris fra 25 910 NOK per person, del i dobbeltrom/telt pluss lokal skatt på USD 300, som betales til guiden på destinasjonen

Prisen gjelder for 2016 og reisen går 2-4 ganger hver måned. Vennligst kontakt oss for ønsket dato.

Alle reisetidene i programmet er omtrentlige og er avhengig av kvaliteten på veiene. Gruppene er små og består av minst 2 og maksimum 12 personer. Deltagerne er med og bidrar ved matlaging og oppvask etc. Teltene i Okavango Delta settes opp av personalet.

I prisen er følgende inkludert:

• Bosted (2-3 stjerners) med frokost i henhold til program
* 11 lunsjer og 6 middager. All mat i programmet lages av guidene. Maten som handles inn er fersk og oppbevares i kjølebokser.
• Transportstrekninger i minibuss/safaritruck og firehjulsdreven jeep
* Engelsktalende guide
• Inngangsbilletter til parker, reservat og Victoriafallene i henhold til program
• Utflukter i henhold til program
• Kanoturen i Okavangodeltaet og jeepsafari i Moremi

Følgende er ikke inkludert i prisen:

• Fly tur/retur, ca 10 450 NOK per person. Vi hjelper gjerne til med å bestille fly dersom det er ønskelig.
* Lokalskatt på USD 300 per person som betales til guiden
* Visum til Zimbabwe på 50 USD
• Drikke
* Driks til guider
• Avbestillingsforsikring og reiseforsikring       

Vi tar forbehold om eventuelle prisjusteringer pga valutaendringer. Bosted og programmet kan endres, men alternativet vil ha samme standard.

 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel