Botswana express - 4 netter - Okavangodeltaet og Chobe

Opplev fantastisk safari i Botswana på ” gammeldags vis” - men på en luksuriøs måte i Meru safaritelt i Okavangodeltaet og i Chobe National Park: Vær med på safari til fots, i Mokorokano i deltaet, i båt på Chobeelven og safari i åpen jeep. Ved å fly i småfly mellom campene, fly rett inn i safariområdene, sparer man tid og får også se vakker og spennende utsikt ovenfra. Ønsker du å bli litt lenger, kan du legge på noen netter i Kalahari med safari og treffe Bushmanfolket og i Namibia på Caprivi Strip. 

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel

Program

Dag 1 og 2. Okavangodeltaet

Du blir møtt på Maun International Airport av vår representant og flyr deretter videre med et småfly til Mapula Airstrip. Ferden går videre i jeep i ca en halvtime til bostedet i Okavangodeltaet. Dere er faktisk på safari langs veien før dere kommer frem til der dere skal bo i to netter; på Kana Kara Lodge.

Okavangodeltaet er karakteristisk på grunn av alle vannveiene, som verdens største innlandsdelta, som isolerer og har skapt en mengde øyer. Vannet kommer fra Angola og renner gjennom Botswana før det ender opp i Kalahariørkenen. På kanten av Salina Spillway finner man Kana Kara, som har en vakker beliggenhet. Kana Kara er ikke en vanlig safarilodge, men en delvis permanent safarileir som består av kun 6 luksuriøse Meru telt - med herlige senger, dusj, WC og utendørs dusj. Dette er den helt ideelle måten å bo på i safariland, siden man kan høre lyden av dyrene om natten. Fra campen får du en flott utsikt over deltaet.

Her kan man delta på flere spennende aktiviteter: Dra på sakte tur utover kanalene i Okavango i en Mokorokano/liten gondol, som navigeres av en såkalt pooler i enden, gå på safari til fots med guide eller bli med på safari i åpen jeep med guide.

Dag 3 og 4. Chobe National Park

Kjøretur tilbake til Mapula Airstrip med safari langs veien også denne gangen. Deretter går ferden videre til Kasane International Airport i et småfly. Der blir du møtt for en kort kjøretur til Chobe og bostedet Elephant Valley Lodge.

Elephant Valley Lodge ligger mellom Chobe National Park i Botswana og det like imponerende Matetsi wildlife conservancy, sør for Kazangulas grenseovergang og i Kasane Forest Reserve. Campen består av 20 luksuriøse Merutelt med deilige senger, dusj og WC. Fra campen kan man se veldig mange dyr som kommer for å drikke fra et vannhull. Choberegionen huser den største stammen av ville elefanter i hele verden, ca 120 000. Daglig trasker de fra Zimbabwe, gjennom Chobe og inn i Namibia før de kommer tilbake. Elephant Valley Lodge ligger langs én av disse rutene i Kasane Forest, som ligger ved siden av Chobe Nasjonalpark. Lodgen har et åpent område for gjestene, et bortgjemt ”gjemmested” som gjestene kan spane på dyrene fra og et forfriskende svømmebasseng. I tretoppene i den tornefulle skogen som ligger bak lodgen, kan man se en stor koloni av hvitryggede gribber. Lodgen er unik på flere måter, først og fremst fordi den ligger i et svært dyrerikt område, som gir gjestene våre muligheten til å se masse ulike dyr og at man kan delta på safari både på dagtid og om natten.

Her kan du også velge mellom ulike aktiviteter: Båttur på Chobeelven hvor du ser dyrene fra sjøen eller safari med jeep.

Dag 5. Hjemreise

Du blir kjørt til flyplassen i Kasane for hjemreise eller vi sørger for at du kommer til Victoriafallene, der reisen kan fortsette. Skulle du ønske noen ekstra netter i Botswana, bidrar vi med tilretteleggingen for to netter i Kalahari.

Resfakta Pris

Pris: 31 540NOK per person i dobbeltrom

Prisen gjelder til og med 31 oktober 2016

Minimum 2 personer

Følgende er inkludert i prisen på Kana Kara Lodge i Okavango:

* Overnatting i Merutelt

* Alle transportstrekninger i henhold til program

* Småfly fra Maun til Mapula Airstrip i Okavango (myke reisebager er en fortusetning og maks 20 kg per person inkludert kamarautstyr og håndbagasje)

* Helpensjon

* Utvalgte merker vin og sprit, øl og mineralvann

* Aktiviteter som kanotur om morgenen, safari til fots, øytur til fots og ettermiddags-/kveldssafari i åpen jeep

 

Følgende er inkludert i prisen på Elephant Valley Lodge i Chobe:

* Overnatting i Merutelt

* Alle transportstrekninger i henhold til program

* Småfly fra Mapula Airstrip i Okavango til Kasane Airport (myke reisebager er en fortusetning og maks 20 kg per person inkludert kamarautstyr og håndbagasje)

* Helpensjon

* Utvalgte merker drikke på de ulike aktivitetene

* Aktiviteter som båttur om morgenen i Chobeelven og en ettermiddagssafari i åpen jeep i Chobe Nasjonalpark

* Inngangsbillett til Chobe Nasjonalpark

 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

* Internasjonalt fly. Vi bestiller gjerne dette for deg til laveste pris.

* Drikke på Elephant Valley Lodge (men gratis når man deltar på aktivitetene).

* Avreiseskatter på flyplassen, f eks Maun eller Kasane, USD 10 per person og internasjonal avreiseskatt USD 20 per person

* Avbestillingsforsikring og reiseforsikring, som vi kan bestille for deg via Gouda

 

Prisen er basert på en dollarkurs per april 2016 og vi tar forbehold om eventuelle valutaendringer.

Skicka en förfrågan så lovar vi dig ett riktigt bra förslag inom kort.

Send forespørsel
Nysgjerrig på andre livsstil reise? Besøk våre søsterselskaper.
Send forespørsel